Η στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Βασίλη Βασιλικό προβληματίζει την κοινή γνώμη- καταδικάζει την δήλωση του υιού Μορφίδη

Σχόλια προκάλεσε η συμμετοχή του συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού στην ομαδική στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών μαζί με άλλους καλλιτέχνες και λογοτέχνες σε συνάρτηση ότι το όνομα του εν λόγω συγγραφέα φέρει το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.
Αναφερόμενη στο θέμα χθες το πρωί η αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Φρατζεσκάκη επισήμανε ότι «νομίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει το ένα με το άλλο, όντως δεν είναι αρεστό ένας άνθρωπος της πόλης που έχουμε δώσει το όνομά του στο κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης να εκφράζεται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό όμως δεν έχει σχέση, εμείς τιμήσαμε ένα πρόσωπο για την προσφορά του στην Καβάλα, ο καθένας από εμάς έχει τις απόψεις του, οι πράξεις του και οι αποφάσεις του θα κριθούν στο μέλλον…… εγώ συμφωνώ ότι δεν πρέπει να δίνονται ονόματα προσώπων όσο βρίσκονται εν ζωή αλλά αυτή την στιγμή η Βιβλιοθήκη μας έχει αυτό το όνομα».
Μιλώντας για την γνωστή υβριστική ανάρτηση του κ. Μορφίδη, γιού του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά του αποθανόντος Θέμου Αναστασιάδη, η κ. Φρατζεσκάκη τόνισε ότι «….. είναι καταδικαστέα η πράξη της εξύβρισης νεκρού αλλά όλα είναι θέμα παιδείας και πως μεγαλώνει ο καθένας τα παιδιά του, πρέπει να σεβόμαστε τους νεκρούς και αυτές δεν είναι εκφράσεις προς έναν θανόντα, θα πρέπει να έχουμε ηθικές αρχές, δυστυχώς καλλιεργείται το μίσος…..».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα