ΚΟΡΙΝΑ ΧΙΩΤΗ ΠΡΑΣΣΑ “Η φανέλα γράφει Δήμος Καβάλας και γι’ αυτήν ιδρώνουμε…”

Η Κορίνα Χιώτη Πρασσά δεν είναι νεοφώτιστη στην αυτοδιοίκηση μια και έχει θητεύσει στα θρανία της αυτοδιοίκησης και στα τελευταία 4,5 χρόνια σε καίριες θέσεις στις οποίες την εμπιστεύθηκε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Τις δύο γυναίκες τις συνδέει μια ειλικρινής φιλία και ο κοινός στόχος για τον Δήμο Καβάλας, τον οποίο θέλουν να απογειώσουν.

Η ίδια σεμνή για τα πεπραγμένα της και ιδιαίτερα για το πέρασμά της από την θέση της αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, όπου έδωσε εξετάσεις στον τομέα της Ανακύκλωσης και έφερε μοναδικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σε ερώτηση γιατί οι δημότες να επιλέξουν την Δήμητρα Τσανάκα για μια δεύτερη θητεία και την ίδια για τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, απαντά αφοπλιστικά…

«Η δήμαρχος έχει αποδείξει ότι έχει σαν στόχο της τον άνθρωπο και αυτό το έχει μάθει από τότε που ασκούσε την ιατρική και είχε αφήσει όνομα για την δράση της και την ανθρωπιά της, αλλά και για το επιστημονικό της αποτύπωμα.

Σαν δήμαρχος έχει παράξει έργο, σε έναν Δήμο τον οποίο παραλάβαμε με πολλά προβλήματα και τον φέραμε στα ίσια του.

Παράλληλα τώρα πια με προδιαγεγραμμένο σχέδιο και βάσεις οι δημότες θα πρέπει να μας εμπιστευθούν σε μια δεύτερη θητεία γιατί ξέρουμε τι έχουμε σαν δεδομένο και τι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα».

Για την δική της διαδρομή, την διαδρομή της Κορίνας Χιώτη Πρασσά, η ίδια επιμένει να λέει: «Το πέρασμά μου από θέσεις ευθύνης άφησε μόνο θετικό αποτέλεσμα και στην Ποιότητα Ζωής, αλλά και στον Πολιτισμό.

Αλλάξαμε την εικόνα του Δήμου στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων στην πηγή και βάλαμε τις βάσεις για τα επόμενα στάδια.

Φέραμε καλές ποιοτικές εκδηλώσεις όπως το Συνέδριο των Ναυτικών Μουσείων, κορυφαίες εκθέσεις και πανελλήνιας εμβέλειας γεγονότα και μπήκαμε έτσι στον χάρτη μεγάλων διοργανώσεων με απτά αποτελέσματα, βοηθώντας το τουριστικό προϊόν, ανεβάζοντας και την επισκεψιμότητα…

Στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όπου είμαι πρόεδρος του ΔΣ, τόσο οι γιορτές θεάτρου με τους μαθητές, όσο και τα εργαστήρια με τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, οι μετακλήσεις θιάσων και το άνοιγμα του δημοτικού θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» σε εκδηλώσεις εικαστικών και παρουσιάσεις βιβλίων, έφεραν γεμάτα καθίσματα στο θέατρο και άνοιξαν τον χώρο σε άλλες μορφές τέχνης και δημιουργίας.

Αυτό το άνοιγμα ήταν θετικό μια και έφερε κόσμο στον χώρο και έδωσε μια άλλη διάσταση στην προσφορά του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στον κόσμο που παρακολουθεί τα πολιτιστικά δρώμενα».

Τι είναι αυτό που άφησε ως ανεκπλήρωτο όνειρο;

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι όλα γίνονται μαγικά; Όχι βέβαια και αυτό αφοπλιστικά το δηλώνει η Κορίνα Χιώτη Πρασσά. «Η φανέλα γράφει Δήμος Καβάλας και γι’ αυτήν ιδρώνουμε…, κάθε βήμα που κάνεις όταν είσαι μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση θέλει μελέτη, τόλμη, προγραμματισμό και προπάντων σύνθεση.

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που μπόρεσα μέσα από αυτή τη διαδρομή να κάνω τόσα πολλά κι ας μην τα ξέρει το μεγάλο κοινό των συνδημοτών μας. Πραγματικά έχω αφήσει κάτι και θα το ολοκληρώσω. Θέλω να δω να γίνεται πραγματικότητα η «Βρεφική Σκηνή».

Τι είναι αυτό;

«Λοιπόν μπορούμε να παράξουμε θεατρική παιδεία και για παιδιά από την ηλικία που μπορούν να αντιληφθούν ορισμένα πράγματα μέχρι και 4 ετών!

Σας φαίνεται παράξενο; Ναι αλλά δεν είναι περίεργο. Μάλιστα όλη αυτή η μεταφορά της θεατρικής παιδείας που κάνουμε με το ΔΗΠΕΘΕ στα σχολεία, στις θεατρικές ομάδες και αυτό είναι το …ζουμί, αποδίδει μια και η Καβάλα είναι μήτρα που γεννά ταλέντα στην Τέχνη!

Και μια τελευταία ερώτηση που δεν την περίμενε: «Τι θα λέγατε σε έναν 17χρονο που ψηφίζει για πρώτη φορά και θα θέλατε να σας ψηφίσει;».

Η απάντησή της είναι αφοπλιστική. «Πρώτα από όλα θα του έλεγα να πάει να ψηφίσει, είναι το βασικό και δεύτερο του εξηγούσα απλά ότι εμείς είμαστε μια ομάδα, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και γι’ αυτό απευθυνόμαστε στους δημότες του Δήμου Καβάλας να εμπιστευθούν και πάλι για δήμαρχό τους την Δήμητρα Τσανάκα, τον συνδυασμό της «Ανάσα» και ελπίζω με την επιλογή τους να τιμήσουν κι εμένα την Κορίνα Χιώτη Πρασσά, για ότι έχω προσφέρει με αγάπη για τον τόπο μας.

Τίποτε παραπάνω, μια και η νέα γενιά έχει εκείνο το ένστικτο που σε καθηλώνει να γνωρίζει αμέσως …αν του λες ψέματα!».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα