Ο μόνος γενναίος Μακάριος Λαζαρίδης απάντησε στα 4 ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια

Please select a featured image for your post

Ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Καβάλα, έκανε την εξής δήλωση:
«Ο γνωστός κύριος Τσίπρας.
Η παρουσία του στην Καβάλα δεν εξέπληξε κανέναν.
Λαϊκιστής και κινδυνολόγος, επενδύει στις διεθνείς κρίσεις και, με πολλές ανακρίβειες -δημοφιλής τακτική του, άλλωστε- ξαναφόρεσε το υποκριτικό προσωπείο που είχε πριν κυβερνήσει, το 2015.
Χαρακτηριστικοί οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του όσον αφορά την ενέργεια, την τιμή της και τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη και παράνομη». Η αλήθεια είναι πως η ρήτρα αναπροσαρμογής ίσχυε και καθ’ όλη την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός της χώρας.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ισχυρίζεται ότι «δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Δεν το έχουν όλοι το ίδιο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εδώ λοιπόν, υπάρχει η ρήτρα Μητσοτάκη». Η αλήθεια είναι ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής προβλέπεται από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και έχει ενσωματωθεί στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
Ο κ. Τσίπρας διερωτάται «γιατί η Ελλάδα είναι η χειρότερη και η ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις. Κυριάκος Μητσοτάκης», υποστηρίζει. Όμως με μια απλή και εύκολη αναζήτηση στα στοιχεία, αποδεικνύεται ότι στις τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος η Ελλάδα είναι φτηνότερη από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2022 η τιμή του στην Ελλάδα ήταν 0,236 ευρώ/kWh, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 0,255 ευρώ/kWh.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς. Τα στελέχη του όμως δεν θυμούνται -ή κάνουν πως δεν θυμούνται- ότι οι περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος ήταν 233.000 το 2017, 220.000 το 2018, 172.000 το 2019, 186.000 το 2020, 168.000 το 2021 και 56.700 από την αρχή του 2022 έως σήμερα.
Ας σταματήσουν λοιπόν την υποκρισία και να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολίτες δεν τους πιστεύουν πια.
Είναι δοκιμασμένοι και πιστοποιημένα ανίκανοι και επικίνδυνοι».

DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΚΔΟΣΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΜ: 800964731

ΑΡ.ΓΕΜΗ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ 53, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, TK 17122

ΤΗΛ: 2109764290

EMAIL: evdomimera@gmail.com

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ & ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ : ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΛΩΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ : DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Εβδόμη Ημέρα