Το ναι και το όχι για του πρόσφυγες στο “Ασημακοπούλου”

Είναι πρόβλημα το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο “Ασημακοπούλου”; Άλλοι λένε ναι άλλοι λένε όχι. Θα εξελιχθεί σε πρόβλημα αν προστεθούν και άλλοι μετανάστες κάτω από την πίεση που ασκείται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τον όλο αυξανόμενο αριθμό προερχόμενο από την Τουρκία; Άλλοι λένε ναι και άλλοι λένε όχι; Μεταξύ του ναι και του όχι υπάρχει και ένας χώρος για προβληματισμό και προετοιμασία για πάν ενδεχόμενο. Δηλαδή να κατανοηθεί το πρόβλημα που σήμερα εάν υπάρχει στο “Ασημακοπούλου” και παράλληλα την προετοιμασία κατά κύριο λόγο του δήμου στην περίπτωση που μεγαλώσει αυτό το κέντρο για την φιλοξενία περισσοτέρων μεταναστών. Όταν δεν γίνονται αποδεκτοί όπως είδαμε προχθές ούτε από τους ίδιους που βρίσκονται στην ίδια μοίρα μαζί τους και διαμαρτύρονται γιατί τους φόβους που έχουμε και εμείς για να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας από παραβατικές συμπεριφορές, τους έχουνε και αυτοί τότε δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε και να κλείνουμε το όλο θέμα χαρακτηρίζοντας ως ακροδεξιούς τους διαμαρτυρόμενους και ως προοδευτικούς αυτούς που αποδέχονται την κατάσταση ως έχει.
Εάν δεν δούμε το όλο θέμα τώρα που τα πράγματα βρίσκονται σε μια κανονικότητα και τα αφήσουμε για το μέλλον και όταν προκύψει το πρόβλημα θα είμαστε μια κοινωνία άξια της μοίρας της.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα