Λίγοι αλλά θορυβώδεις έχουν μπερδέψει την πραγματικότητα με τη φαντασία. Με την φαντασία τους υποδαυλισμένη και από κούφια λόγια πήρε διαστάσεις μεγάλων στόχων φθάνοντας ακόμη να φαντάζονται ότι η ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας μπορεί κάποτε να παίξει και με την Λίβερπουλ.
@ Πάνω σε αυτό τον φανταστικό καμβά των μεγάλων προσδοκιών ο Ιρανοκαναδός κέντησε τη δική του ιστορία για να γίνει μεγαλοπαράγοντας μια ομάδας που δεν είχε όμως τα φόντα για κάτι τέτοιο.
@ Η πραγματικότητα ήταν αυτή που έλεγε ότι χωρίς χρήματα οι μεγάλες ομάδες δεν στήνονται ούτε και με μεγάλα λόγια. Από την πρώτη φορά που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του ο Ιρανοκαναδός το 2020 ήταν προσβλητικός προς τους μετόχους της ομάδας προσφέροντας τους ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ και απαίτησε να του την παραδώσουν.
@ Επανήλθε και αναρωτιέμαι γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και το καλοκαίρι που μας πέρασε ακολουθώντας συμβουλές διαφορετικές από αυτές με τις οποίες πορεύτηκαν οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας.
@ Ένα ολόκληρο καλοκαίρι ο Ιρανοκαναδός έκανε κρόσσια τα νεύρα των φιλάθλων της Καβάλας με την εγγυητική επιστολή που την προσκόμισε με χίλια ζόρια και στο όνομα ενός απλού εργαζόμενου που δεν ξέρω πως δικαιολόγησε το ύψος των 150.000 ευρώ που κατέθεσε με τον φάκελο στην επιτροπή της Super League 2. Αφού τελείωσε αυτή η ιστορία ξεκίνησε μια άλλη να αποδείξει ότι σωστά υπολόγισε ο νομικός του σύμβουλος τις προθεσμίες και θα έπρεπε να γίνει δεκτός ο φάκελος της συμμετοχής της ομάδας στην Β΄ Εθνική επί το Ελληνικότερων. Αυτή ήταν μια προσπάθεια με χαρές και λύπες όμως προς το τέλος και κοντά στην έναρξη του πρωταθλήματος αποφασίσθηκε να συμμετέχει η Καβάλα όπως και άλλες ομάδες με το ίδιο πρόβλημα ύστερα και από πολιτικές παρεμβάσεις.
@ Όμως ο χρόνος χάθηκε μεταγραφές δεν έγιναν οι παίκτες έφυγαν και ο Ιρανοκαναδός δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει μέχρι χθες τουλάχιστον την προέλευση των 200.000 ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ παραμένοντας έτσι οι μετοχές στα χέρια αυτών που ανέβασαν την ομάδα στην Β΄ Εθνική.
@ Σε αυτή την ιστορία του ΑΟΚ πέρα από τον Ιρανοκαναδό που τάκανε μαντάρα είχε και την εμπλοκή μερίδας του πολιτικού κόσμου της Καβάλας με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο μετά τον αντιδήμαρχο του και τέλος τον κυβερνητικό βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη.
@ Η πολιτική αμετροέπεια των παραπάνω πολιτικών προσώπων δεν εξέθεσε μόνο τους ίδιους αλλά και τα κόμματα στα οποία ανήκουν.
@ Ο δήμαρχος με την επιστολή του προς τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη πήρε το μέρος ενός αμφιλεγόμενου επιχειρηματία εκθέτοντας πρώτα τον ίδιο ως δήμαρχο και κατ΄ επέκταση όλο τον δήμο για την ανάρμοστη παρέμβαση του στα αθλητικά πράγματα της Καβάλας.
@ Ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης μπέρδεψε τον πολιτικό του ρόλο με τον φίλαθλο και με τις φιλικές σχέσεις με τους εμπνευστές του εγχειρήματος της άλωσης της ομάδας από τον Ιρανοκαναδό.
@ Τέλος ο Γιάννης Πασχαλίδης κολακευμένος από τα σαλόνια του Ιμαρέτ προσπάθησε να εμφανισθεί ανέξοδα σε μια προσπάθεια που πίστεψε ότι θα του αποφέρει πολιτικά οφέλη αλλά την πάτησε.