Η ακτή της Καλαμίτσα ανήκει στην ΕΤΑΔ, ο δήμος δεν έχει καμιά ευθύνη- Υπεύθυνοι και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές

Η Ακτή της Καλαμίτσας δεν είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου Καβάλας. Είχε για 30 χρόνια την διαχείριση της με μια συμφωνία που είχε πετύχει ο Λευτέρης Αθανασιάδης. Αυτή η σύμβαση τελείωσε πρόπερσι και η Ακτή πέρασε στα χέρια της ΕΤΑΔ, δηλαδή στο δημόσιο. Η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα προσπάθησε να συνάψει μια νέα σύμβαση με την ΕΤΑΔ και να διατηρήσει την Ακτή στην άριστη κατάσταση που την είχε ο δήμος επί 3 δεκαετίες. Αυτό δεν στάθηκε δυνατόν διότι τόσο η διοίκηση της ΕΤΑΔ μαζί με την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών βουλευτών αυτό δεν έχει καταστεί δυνατόν. Έτσι μοιραία η Ακτή αφέθηκε στην μοίρα της αφού ο ιδιοκτήτης δεν νοιάστηκε να τη συντηρήσει περιμένοντας πονηρά αυτό να το κάνει ο δήμος. Σωστά η διοίκηση της Τσανάκα δεν προχώρησε σε έξοδα που δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει και να βρεθεί υπόλογη έναντι του νόμου από μια ανώνυμη καταγγελία οποιουδήποτε που θα ήθελε να τη βλάψει.
Σήμερα λοιπόν βλέποντας κάποιες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο fb με την κατάσταση που επικρατεί στην Ακτή το ερώτημα που μπαίνει είναι τι κάνει η ΕΤΑΔ αλλά τι κάνουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές; Φυσικά τίποτε γιατί δεν θέλουν να ρίξουν ούτε ένα ευρώ παρόλο που εισπράττουν τα ενοίκια από τα παραθαλάσσια καταστήματα. Η πονηριά σε όλο της το μεγαλείο. Από την μια να εισπράττει να ενοίκια η ΕΤΑΔ και από την άλλη να αφήνει του πολίτες να πιέζουν τον δήμο για να πληρώσει για τη συντήρηση της.
Αυτά δεν γίνονται. Μια φορά ο δήμος πιάστηκε «Κώτσος» πληρώνοντας τη φιλοξενία των προσφύγων χωρίς να πάρει ούτε ευρώ από τις 400.000 ευρώ που του κόστισε το 2016.
Το ερώτημα και βλέποντας τις φωτογραφίες αναρωτήθηκα αν η κατάσταση στην Ακτή της Καλαμίτσας εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών που συνεχίζουν να την προτιμούν ακόμη και έτσι για να κάνουν το μπάνιο του. Αν υπάρχει πρόβλημα πρέπει να το δει η διεύθυνση δημόσιας υγείας και ή να την κλείσει αν είναι πρόβλημα ή να την αφήσει αν δεν βάζει σε κίνδυνο την υγεία των λουομένων.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα