Ποιοι θα διεκδικήσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ στην Καβάλα

Άνοιξε ξαφνικά η όρεξη των Πασόκων στην Καβάλα και μόλις είδαν ότι οι δημοσκοπήσεις τους κάνουν δεύτερο κόμμα, ξεκίνησαν τα τηλέφωνα στην Αθήνα για να εξασφαλίσουν την εύνοια δίπλα στον νέο πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να τους θυμηθεί στο επόμενο ψηφοδέλτιο.

Καλό είναι να θυμόμαστε το πρόσφατο παρελθόν και ειδικά το 2019, όταν το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ – Ανανεωτική Αριστερά – Προοδευτικό Κέντρο – ΕΔΕΜ – Κινήσεις Πολιτών) που είχε βγει από μια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και μια κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα ήρθε τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,48% μια και έλαβε 6.526 ψήφους.

Ποιοι ήταν οι υποψήφιοι και τι έλαβαν; Να θυμηθούμε: Παπουτσής Δημήτρης 3.335 ψήφους, Τσαλδαρίδης Τάσος 1.428 ψήφους, Παπακοσμάς Κώστας 1.376 ψήφους, Τσαρδακλή Γιώτα 901 ψήφους, Μαντέχος Κώστας 776 ψήφους και Τσουρή Μαρία 762 ψήφους.

Σήμερα οι ενδιαφερόμενοι είναι άλλοι. Πρώτος και καλύτερος ο Λεωνίδας Παππάς που είναι δίπλα στον Ανδρουλάκη από παλιά. Δεύτερος ο Δημήτρης Παπουτσής που διατέλεσε και βουλευτής και υποψήφιος. Τρίτος ο Κωστής Σιμιτσής μια και αν δεν πολιτευτεί δίπλα στον Χρηστο Μέτιο, αυτή τη φορά δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας μια και οι νεοδημοκράτες που έφυγαν από τον Χριστόδουλο Τοψίδη το έχουν βάλει όρο απαράβατο, ότι αν κατέβουν μαζί του, ο Κωστής Σιμιτσής θα πρέπει να είναι εκτός ψηφοδελτίου ή αν κατέβει με άλλο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να ακολουθήσει μοναχική πορεία!

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρεται ζωηρά ο νεαρός Παναγιώτης Μουμτσάκης (γιος του αντιδημάρχου Απόστολου Μουμτσάκη) ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κάνει ή έκανε την πρακτική του σε πολιτικό γραφείο νεοδημοκράτη βουλευτή, ο οποίος ανέπτυξε σοβαρές στενές σχέσεις με την δημοτική αρχή.

Τέλος ενδιαφερόμενος είναι και ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Καβάλας Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος μετά την πλάτη που έβαλε κάποιοι τον σπρώχνουν στο να πολιτευτεί.

Φυσικά αν θελήσει να κατέβει υποψήφιος και ο Τάσος Τσαλδαρίδης, οι 1.428 ψήφοι που έλαβε την προηγούμενη φορά του ανοίγουν τον δρόμο να το διεκδικήσει και αυτό είναι και το σωστό.

Η εκλογική αναμέτρηση την επόμενη φορά που πιθανόν να είναι μέσα στην επόμενη χρονιά έχει ενδιαφέρον μια που μπορεί λόγω απλής αναλογικής να οδηγήσει ακόμη και σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (που κάποιοι το επιζητούν για να κάψουν τον Ανδρουλάκη και κάποιοι το απεύχονται όπως ο διάολος ο λιβάνι!

Αν το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα (που είναι πολύ ακραίο σενάριο) δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί οποιαδήποτε συγκυβέρνηση μια και η προηγούμενη του Βενιζέλου είναι τραυματική.

Αν είναι στην τρίτη θέση υπάρχει μια περίπτωση να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ αν και όπως φαίνεται δεν θα βγαίνουν τα κουκιά, αλλά και αυτό παίζεται μια και η προοπτική αυτή θα αφήσει το ψωμί του ΚΙΝΑΛ να ξεφουσκώσει και αυτή τη φορά να είναι και η τελευταία ευκαιρία του!

ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
Έκδοση: Καθημερινή
ΑΦΜ: 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ
Αρ. ΓΕΜΗ:142329830000

Διεύθυνση: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22
Τηλ: +30 2510222141
Email: evdomimera@gmail.com
Ιδιοκτήτης & Κύριος Μέτοχος: ΄Δήμητρα Ιωάννου Κέντη
Νόμιμος εκπρόσωπος & Διευθυντής: Δήμητρα Ιωάννου Κέντη
Διευθυντής σύνταξης: Γιοβανακης Ευάγγελος
Διαχειριστής & Δικαιούχος ονόματος τομέα: ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Εβδόμη Ημέρα