Δυόμιση μήνες μετά «Διέξοδο» στην Κεντρική Μακεδονία – «Αδιέξοδο» στην ΠΑΜΘ

Στα τέλη Ιουνίου ’20 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός προγράμματος στήριξης της επιχειρηματικότητας εν μέσω κορωνοϊού «μέσω του οποίου υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης ποσού 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ από πιστώσεις του ΕΣΠΑ».

Αυτό ανακοίνωσε τότε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τη συμμετοχή των χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών.

Δυόμιση μήνες έχουν περάσει, οι επιχειρηματίες τα βγάζουν μέρα και τη μέρα και πιο δύσκολα πέρα, αλλά τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί. Την ίδια ώρα, Περιφέρειες όπως της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρούν σε αντίστοιχα προγράμματα.

Συγκεκριμένα, ήδη η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας «δίνει ‘’Διέξοδο’’ στις επιχειρήσεις του τόπου μας που επλήγησαν από την πανδημία. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα στήριξης ύψους 150 εκ. ευρώ άνοιξε. Ενισχύουμε στην πράξη την πραγματική οικονομία». Το Πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σύνθημα «ενίσχυση στην πράξη» φέρει την ονομασία «Διέξοδος».

Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες της Περιφέρειας ΑΜΘ βρίσκονται μέσα στο δικό τους… αδιέξοδο. Ζητούν το πρόγραμμα που εξήγγειλε η ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος να προχωρήσει πιο γρήγορα και να γίνουν γνωστοί οι δικαιούχοι και ο τρόπος σχεδιασμού.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα