Κανείς δεν ξέρει πόσοι πρόσφυγες θα έρθουν στην Καβάλα και όλοι κρατούν σιγή ιχθύος! Πρόβλημα έθεσε ο Γιώργος Γραμμένος για την λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικό Γραφείο

Οι «συλλογικότητες» όπως τους χαρακτήρισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, «Μακεδόνες Καβαλιώτες» και η «Πατριωτική Κίνηση Καβάλας» θέλησαν να δηλώσουν παράσταση χθες στο δημοτικό συμβούλιο και έτσι ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Ουσιαστικά θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την έλευση μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, αλλά δημιουργήθηκε ένταση με την τοποθέτησή τους.

Βέβαια έδωσαν εύσημα στον δήμαρχο για το ότι ζήτησε να έρθουν 350 άτομα, αλλά διαμαρτύρονται αν έρθουν περισσότεροι και φυσικά να μην έρθουν καθόλου στην Καβάλα, ενώ ανέφεραν ότι δεν θα πρέπει να έρχονται στην Καβάλα και στην Ελλάδα άλλοι, ενώ θα πρέπει να διώξει η διοίκηση του Δήμου και αυτούς που είναι μέσα στο καμπ!

Ο Νίκος Μουρτασάγας από την παράταξη του Άρη Βέρρου, που πήρε τον λόγο ήθελε να διαφωνήσει, αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν ήθελε να ανοίξει το θέμα και τόνισε ότι το 70% των ατόμων που είναι στο κάμπ, είναι από τη Συρία, από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την υποσαχάρια Αφρική κ.λ.π.

Ο πρόεδρος ανάγνωσε την επιστολή του Δημήτρη Βογιατζή, για την μετονομασία «Πρώτα η Καβάλα», αλλά ο πρόεδρος του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει την ονομασία του συνδυασμού και θα πρέπει να ανεξαρτοποιηθεί πρώτα και αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τα δικαιώματα του επικεφαλής της παράταξης.

Ο Δημήτρης Βογιατζής ζήτησε την άποψη του νομικού συμβούλου του Δήμου και ακολούθως θα κάνει την δική του τοποθέτηση, αν και ο πρόεδρος του ανέφερε ότι ήδη έχει ζητηθεί η άποψή του και είναι αρνητικός.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή και δεν θέλει να έχει σχέση με το κόμμα αυτό!

Η Τσανάκα συνεχάρη τον Σταυρίδη για την καθαριότητα

Στα προ ημερησίας, ξεκίνησε η Δήμητρα Τσανάκα και συνεχάρει την δουλειά του αντιδημάρχου Σταυρίδη που καθάρισε την πόλη και όσο κρατάει του είπε ο «μήνας του μέλιτος» τον συμβούλεψε να βάλει τους εργαζόμενους να βάλουν τις στολές τους. Η ίδια τόνισε ότι δεν συμπεριλήφθη το θέμα του Συνηγόρου του Πολίτη και ζήτησε να μπει. Ο Θεόδωρος Μουριάδης υποσχέθηκε ότι στο επόμενο τρίμηνο θα μπει το θέμα αυτό.

Παράλληλα ζήτησε να γίνει έρευνα για τις εργασίες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, στην Πολεοδομία Καβάλας.

Στην τοποθέτησή του ο Χρήστος Ποτόλιας ανέφερε ότι οι προλαλήσαντες της Πατριωτικής Κίνησης δεν μίλησαν για τις αιτίες του προσφυγικού και να ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να μην τους δώσει ξανά τον λόγο γιατί είναι φασιστικά μορφώματα.

Ο Γιώργος Γραμμένος λαμβάνοντας τον λόγο, έκανε ερωτήσεις για την λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικό Γραφείο, λόγω του ότι το κτήριο έχει περάσει σε άλλον ιδιοκτήτη και κινδυνεύουν τα δύο γραφεία να μείνουν στον δρόμο και πρέπει να φροντίσουμε να βρουν στέγη.

Ακόμη ερώτησε για την κατασκευή μετωπικών διοδίων στην Άσπρη Άμμο και αν γνωρίζει η δημοτική αρχή που βρίσκεται το θέμα και αν θα πρέπει να αντιδράσουμε.

Τέλος αναφέρθηκε στην δρομολόγηση του δρόμου Δράμα – Αμφίπολη θα προχωρήσει και μένει πίσω ο οδικός άξονας Καβάλα – Δράμα, Ε61!

Θεωρεί επίσης απαράδεκτο το ότι από την συζήτηση των επικεφαλής για τους πρόσφυγες, έφυγαν από την συζήτηση και αυτό το θεωρεί απαράδεκτο.

Για το θέμα μεταστέγασης του Υποθηκοφυλακείου ο δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης είπε ότι σκέπτεται να προτείνει το κτήριο των παλιών δικαστηρίων, αλλά ο Γιώργος Γραμμένος του υπενθύμισε ότι το κτήριο το ζητά το ΤΕΙ ΑΜ-Θ για γραφεία του Διεθνούς Πανεπιστημίου, πράγμα που ο κύριος δήμαρχος το θεωρεί υπερβολικό να έχει το ΤΕΙ τόσα κτήρια στον Άγιο Λουκά και να ζητά γραφεία στο κέντρο της Καβάλας.

Για τα μετωπικά διόδια δεν έχει εικόνα ο κύριος Μουριάδης και τόνισε ότι θα το δει το θέμα και θα το συντονίσει με την Αναστασία Ιωσηφίδου!

Ο Μουριάδης υιοθετεί για την πεσμένη γέφυρα την πρόταση Δρακονάκη!

Ο Γιάννης Μούτλιας ερώτησε για τις δηλώσεις του δημάρχου για άφιξη νέων προσφύγων και ζήτησε να μάθει από πού είχε ενημέρωση ότι θα έρθουν 1.000 νέοι πρόσφυγες και αν γνωρίζει αν η νέες δομές που κατασκευάζονται πόσους μπορούν να φιλοξενήσουν. Επίσης ερώτησε ποιο ήταν το αποτέλεσμα των συζητήσεων του δημάρχου με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Δήμητρα Τσανάκα.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν λέχθηκε από τον ίδιο ότι θα έρθουν 1.000 άτομα και υπάρχει σιγή ιχθύος το πόσοι θα έρθουν. Στο Ασημακοπούλου οι εργασίες που γίνονται μπορούν στα κτήρια να δεχθεί περίπου 650 άτομα και με τους ήδη υπάρχοντες θα πιάσουμε πιθανόν την χιλιάδα.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι κυβερνώντες θα πρέπει να ακούσουν τις τοπικές κοινωνίες και να μην υποβαθμίζουν αστικές περιοχές όπως το Περιγιάλι που χρόνια προσπαθήσαμε να τις αναδείξουμε.

Όσον αφορά την συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ανέφερε ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν παραχώρησε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάργηση της δομής.

Για την πεσμένη γέφυρα ρώτησε ο Κώστας Κουνάκος αλλά ο δήμαρχος ανέφερε ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μια και η μελέτη έχει ανατεθεί και θα πάει η όλη ιστορία της προεργασίας πάνω από 3 χρόνια για να πάρει τον δρόμο της..

Ο Θεόδωρος Μουριάδης θα περπατήσει την ιδέα της Ευαγγελίας Δρακονάκη με γκρέμισμα του τοίχου στο παλιό κάτω νοσοκομείο, πράγμα που σημαίνει ότι η όλη ιστορία της αμφιδρόμησης πάει και αυτό πίσω και θα κρατήσει πολλούς μήνες!

Ο Νίκος Μαυρίδης ανέφερε την δωρεά που έκανε αείμνηστη Καβαλιώτισσα με ένα ακίνητο στο Περιγιάλι και ένα διαμέρισμα στο Παληό. Στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Δήμος δεν κατέθεσε ένα στεφάνι στην κηδεία της και το πιο περίεργο είναι ότι η ΔΕΥΑΚ της ζητά 100 ευρώ για ένα λογαριασμό που έμεινε ανεξόφλητος.

Ο κύριος Μουριάδης τόνισε ότι είναι «άτιμο» να φερόμαστε έτσι στους δωρητές και θα φροντίσει να καλυφθεί ο λογαριασμός της ΔΕΥΑΚ.

Θέλοντας να δικαιολογήσει την στάση της αποχώρησής του ο Άρης Βέρρος, λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Βογιατζή, είχε δεσμευτεί στους ψηφοφόρους του ότι δεν επιθυμεί την συμμετοχή παράταξης που στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή!

Πρέπει να το τελειώσουμε αυτό το «γαϊτανάκι» είπε ο Βαγγέλης Παππάς και να μην ξανασυζητηθεί το θέμα αυτό…

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα