ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Δεν έχουν καταλήξει που θα «δένει» το δελφίνι στον Λιμένα!

Προσκόμματα και προβλήματα προκύπτουν συνεχώς στο που θα δένει το ιπτάμενο δελφίνι, κοινώς υδροπτέρυγο που είναι να «μπει» στις γραμμές Καβάλας – Λιμένα και Καβάλας – Πρίνου από 1ης Νοεμβρίου 2018.

Εκτάκτως συνεδρίασε το Λιμενικό Ταμείο Θάσου για το θέμα της αδειοδότησής του, που αποφάσισε θετικά..

Συγκεκριμένα το θέμα για την συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Θάσου ήταν ένα πρόβλημα το οποίο επί δεκαετίες θεωρούνταν λυμένο. Αν μπορεί, δηλαδή, το δελφίνι να δένει στο σημείο που ελλιμενιζόταν και το προηγούμενο, στον τουριστικό λιμένα της Θάσου.

Έρχεται το Λιμεναρχείο Καβάλας και ζητάει από το υπουργείο του ΕΟΤ να δηλώσει αν υπάρχει φορέας λειτουργίας και διαχείρισης του τουριστικού λιμένα και αν αυτός επιτρέπει επιβατικά σκάφη όπως είναι και το δελφίνι, να ελλιμενίζονται και να αγκυροβολούν μέσα στη μαρίνα του Λιμένα.

Καπάκι σε αυτό, το υπουργείο λέει «όχι» γιατί εκεί είναι τουριστικός λιμένας και μπορούν να δένουν μόνο σκάφη αναψυχής.

Στο ΦΕΚ και στο Νόμο περί τουριστικών λιμένων, στο Άρθρο 29, λέει και ορίζει ότι τουριστικός λιμένας σκαφών αναψυχής είναι ο χερσαίος και θαλάσσιος χώρος που προορίζεται κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής, είτε για αγκυροβόλημα είτε για μακροχρόνια κλπ.

Το μεγάλο ερωτηματικό μπαίνει γιατί μετά από τόσα χρόνια, ξαφνικά, αρχίζουμε και συζητάμε για πράγματα τα οποία θεωρούνταν λυμένα. Στην πράξη ουδέποτε υπήρξε θέμα ασφάλειας του σκάφους, των τουριστικών σκαφών ή των επιβατών. Είναι το πλέον ασφαλές σημείο πρόσδεσης του δελφινιού.

Για να λύσουν το θέμα αυτό πήραν σβάρνα τα υπουργεία οι τρείς κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας για να ζητήσουν το αυτονόητο, αλλά μέχρι στιγμής άκρη δεν έβγαλαν.

Παράλληλα το Λιμενικό Ταμείο που έδωσε ομόφωνα την απάντηση στο αίτημα της εταιρείας λέγοντας ότι θα λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει το χώρο πρόσδεσης του σκάφους, είναι θετικό ακόμη και σε εναλλακτική λύση.

Πρότειναν ακόμη ότι αν χρειαστεί θα αφαιρέσουν μία θέση από τα φέρι μπόουτ στον Λιμένα, για να δένει εκεί, παραδίπλα.

Πάντως το θέμα της αδειοδότησης του υδροπτέρυγου τέθηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και αναμένεται να είναι θετικό ως προς τα δρομολόγιά του, εφόσον λύσει το πρόβλημα που θα …δένει στον Λιμένα!

Αν λύση δεν βρεθεί βλέπουμε τον επιχειρηματία να παίρνει το δελφίνι του και να πηγαίνει σε …άλλη παραλία!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα