Σε Δήμο Σαμοθράκης θέλουν να μετονομάσουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Ο κ. Πετροβιτς, εκείνος που δεν θα συνεργαζόταν με τον Μετιο , εκτός και αν τα νερά στα ποτάμια άρχιζαν να κυλούν ανάποδα, τελικά όμως κατέβηκε υποψήφιος μαζί του.
Εξάλλου ο συνδυασμός ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ που δημιούργησε οκ.Πετροβιτς, είχε σιγουρο μόνο έναν υποψήφιο, τον εαυτό του. Αρα δεν είχε και άλλη επιλογή.
Προσπάθησε αυτός ο κύριος λοιπόν να επιβάλλει ως επίσημο έμβλημα της περιφέρειας ΑΜΘ την ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.
Ένα σύμβολο καθαρή διαφήμιση της Σαμοθράκης και του Έβρου.
Βέβαια ο συγκεκριμένος κύριος δεν έχει κάνει κανένα απολύτως έργο μέχρι σήμερα και θέλησε να έρθει στην επικαιρότητα με αυτήν την πρόταση.
Την πρόταση στήριξε και ο κ. Σιμιτσης από την Καβάλα.
Το μόνο που τον νοιάζει τον κ. Σιμιτση είναι να είναι αντιπεριφερειάρχης και ας καεί ο τόπος ολόκληρος.
Τελικά ο Έβρος και η Κομοτηνή, αποφασίζουν σε βάρος της Καβάλας και σε βάρος ολόκληρης της περιφέρειας με την σύμφωνη γνώμη των μισθοφόρων όπως ο . Σιμιτσης , οι οποίοι για τον μισθό και την θέση δεν υπολογίζουν τον τόπο τους.

Νίκη της Σαμοθράκης λοιπόν θέλουν οι Μετιος Πέτροβιτς με την στήριξη Σιμιτζή . Θα νομίζουν όλοι στο εξωτερικό ότι η περιφέρεια αμθ είναι Νησί. Θα μαθαίνουν όλοι για ην Σαμοθράκη και κανείς για την Θάσο.

Νομίζω πως η καλύτερη επιλογή για σύμβολο της περιφέρειας μας είναι ένα σύμβολο κοινής αποδοχής το οποίο δεν θα συνδέεται με το ονομα μιας περιοχής, όπως η Σαμοθράκη. Αυτό επιβάλλεται από την κοινή λογική και είναι το δίκαιο για όλους.
Για την ιστορία πάντως, το Περιφερειακό συμβούλιο δεν δέχθηκε την πρόταση του Πέτροβιτς. Έμεινε δηλαδή στα κρύα του λουτρού.
Σύντομα όμως το θέμα θα επανέλθει και πάλι στο περιφερειακό συμβούλιο. Περιμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα