Προέχει η ασφάλεια της Καβάλας και ο Μάκης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ξέρω, αν το ξέρει ο Ιορδάνης Παπαντίδης ο προξενητής της στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάκη Παπαδόπουλου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές αλλά ο συγκεκριμένος κύριος μαζί με την Τάνια Ελυθεριάδου συνόδευσαν το κ. Φαραντούρη υποψήφιος Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση του ΤΕΕ με θέμα την συνοικία του Αγίου Ιωάννη και πως οικιστικά μπορεί να εξελιχθεί.

@ Δεν ξέρω αν αυτά τα παιχνιδάκια θα του βγουν για τέταρτη φορά σε καλό του Μάκη.

@ Αχώριστοι έχουν γίνει ο Μπάμπης Δράκος ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χατζηχρίστος. Μαζί πίνουν τον πρωινό τους καφέ και μεσημεριανά ουζάκια τους. Στα τελευταία συμμετέχει και ο Ιορδάνης Παπαντίδης.

@ Εννοείται και προέχει η ασφάλεια της Καβάλας ενός έργου που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο όλη την περιοχή. Μιλώ για την χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεση Τοξότες λιμάνι “Φίλιππος Β΄” που περνά ξυστά από το εργοστάσιο της ΒΦΛ.

@ Αναρωτιέμαι γιατί το υπουργείο υποδομών δεν άκουγε όλες τις φωνές που μιλούσαν γι΄ αυτό το θέμα όταν για πρώτη φορά παρουσιάστηκε αυτή η μελέτη και προχώρησε; Τότε προφανώς δεν φοβόταν κανείς αλλά μετά το δυστύχημα στα Τέμπη όλοι άρχισαν να τρέμουν στην ιδέα ότι θα μπορούσε να γίνει και εδώ κάποιο ατύχημα με τα εμπορικά βαγόνια που κανείς δεν θα ξέρει τι μεταφέρουν.

@ Φυσικά το υπουργείο λέει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να απορροφήσει τα χρήματα που υπάρχουν για την μονή σιδηροδρομική γραμμή και αν δεν προχωρήσει θα χαθούν. Δεν είναι όμως έτσι. Τα χρήματα αυτά που δεν θα απορροφηθούν θα είναι διαθέσιμα και μπορούν να διεκδικηθούν και το 2025 αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Σταικούρας. Τόσα χρόνια κάναμε υπομονή για το συγκεκριμένο έργο, ένας χρόνος παραπάνω που θα χρειασθεί για να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι ώστε να μη σημειωθεί κάποιο πιθανό ατύχημα παιρνότας ξυστά από την ΒΦΛ δεν είναι τίποτε το τρομερό.

@ Και να σκεφτεί κανείς ότι η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία και στα ατυχήματα που σημειώνονται από τραίνα σε όλη της Ε.Ε βάση των χιλιομέτρων σε γραμμές που έχει. Άρα δεν μπορεί κανείς να ρισκάρει να περάσει μια γραμμή μέσα από ένα εργοστάσιο που παράγει χημικά προϊόντα.

@ Και οι απαγορεύσεις καλά κρατούν από τους διοικούντες τον δήμο Καβάλας προς τους δημοσιογράφους κάποιων ΜΜΕ όταν υποψιάζονται ότι αυτά που θα τους πουν οι καλεσμένοι τους δεν είναι υπέρ των πολιτικών που εφαρμόζουν. Ένα παράδειγμα είναι ο αντιδήμαρχος κ. Τσιτσιλικάκης που λέγεται ότι παρενέβη σε τηλεοπτικό κανάλι ώστε να μην βγάλει τον κ. Γιτίσογλου που θα έκανε αναφορά στην έκθεση της εθελόντριας από το Λουξεμβούργο για την κατάσταση που συνάντησε όπου φυλάσσονται δεκάδες ζώα σε περιφραγμένο χώρο στο Κρυονέρι.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα