100 Μητρόπολη ΦΝΘ, οι 48.000 για τη ΣΤΕΓΗ και οι αδιόρθωτοι ηττημένοι

@ Από την Ι. Μητρόπολη Φ.Ν.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και την Αντιπεριφέρεια Καβάλας, τους Δήμους Καβάλας-Νέστου & Θάσου, το Εκπαιδ. Ίδρυμα ΔΙΠΑΕ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, ανακοινώνεται ότι αύριο ΠΕΜΠΤΗ 8/2/2024 το πρωΐ στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή συνάντηση εργασίας 9 Φορέων που συνεργάζονται για την συνδιοργάνωση του επετειακού εορτασμού κατά το τρέχον έτος 2024 των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φ.Ν.Θ. και την παρουσία της στην εκκλησιαστική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου και της περιοχής μας. Ο εν λόγω επετειακός εορτασμός τελεί ήδη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στηρίζεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ως κορυφαίο σημείο αναφοράς των εορταστικών εκδηλώσεων έχει προσδιορισθεί ο μήνας Σεπτέμβριος του 2024, κατά τον οποίο προγραμματίζεται, εκτός των άλλων, η τέλεση Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στην πόλη της Καβάλας με την παρουσία 12 συνοδικών αρχιερέων και του αρχιεπισκόπου Αθηνών, όπως και ο εγκαινισμός του ΚΕΙΜΗΛΙΑΡΧΕΙΟΥ «ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΣ» στο ιδιόκτητο ακίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως επί της οδού Κύπρου 14. Στην τελετή των εγκαινίων θα προσκληθεί και η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Για όλα τα ανωτέρω με περισσότερες
λεπτομέρειες θα παραχωρηθεί ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ μετά την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας συσκέψεως ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ (στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Διοικητήριο) και ώρα 10 το πρωί.
@ Χθες από την Μητρόπολη έγινε γνωστό και το ποσό που θα δαπανηθεί για να αποπερατωθεί το έργο για την αίθουσα στην οδό Βενιζέλου προκειμένου να λειτουργήσει από δω και πέρα η ΣΤΕΓΗ ανέρχεται στις 48.00 ευρώ.
@ Φυσικά αυτή η κοινοποίηση δεν άρεσε στην κ. Κολτσακίδου η οποία είναι μια από αυτούς που αντιδρούν στον να αφήσουν το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται ακόμη η ΣΤΕΓΗ.
@ Συγκεκριμένα έγραψε “Πρέπει να δείχνεις το περίσσευμα σου με σαφήνεια, γιατί αν σε θεωρούν φτωχό ειναι εξαιρετικά βλαπτικό για τις επιχειρήσεις σου. Αυτός είναι κανόνας για τους πλούσιους.
Μόνο που ο σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας δεν είναι φτωχός συγγενής που περιμένει από την τεράστια περιουσία της εκκλησίας, που μόνο πνευματική δεν είναι να φτιάξει το παρόν και το μέλλον του.
Έχει μια ιστορία μακρόχρονη και πλούσια στην πόλη της Καβάλας. Κρατήστε λοιπόν τα χρήματα σας να φτιάξετε το κατηχητικό σας, εμείς έχουμε περιουσία τους ανθρώπους μας που δεν σαγηνεύονται από τη λάμψη των διαδηματων σας και ούτε ποτέ θα είναι πρόθυμοι να γίνουν φιλοξενούμενοι στη μάντρα σας. Αφήστε επιτέλους τα ευτελή αφηγήματα σας που χρησιμοποιείτε για να μπερδέψετε το κόσμο… Και προς το παρόν δε θα μιλήσω για αυτούς που ανεβάζουν αυτές τις επιστολές στη σελίδα του συνδέσμου που μόνο αθώες δεν είναι”.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα