ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΣ ΚΑΤΑ ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ… «Περίεργα» ευρήματα βρίσκει η διοίκηση Βαγγέλη Τσομπανόπουλου

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δίνει κάθε βδομάδα ο δήμαρχος Νέστου και τρείς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές μας ενημερώνει ότι βρέθηκαν «περίεργα» ευρήματα στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ της περιόδου 2013-2014 και κάλεσαν τον ορκωτό λογιστή για ενδελεχή έλεγχο.

Η περίοδος στην οποία αναφέρεται είναι και η επίμαχη (περίοδος Σάββα Μιχαηλίδη) και για τον λόγο αυτόν τονίζει ότι: «Το διάστημα που ανέλαβε η διοίκηση Τσομπανόπουλου, πραγματοποιήθηκε έκθεση ορκωτού λογιστή για τον έλεγχο χρήσεων 2013 και 2014 βάσει της οποίας παρατηρήθηκαν αυξημένες δαπάνες κατά την προεκλογική χρονιά του 2014 σχεδόν κατά 400%.

Παράλληλα, υπήρχαν δαπάνες χωρίς αντίστοιχες αποφάσεις. Το Μάιο του 2018 κατατέθηκε μήνυση από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ στον Εισαγγελέα κι έτσι την προηγούμενη εβδομάδα με εντολή του Εισαγγελέα εγκαταστάθηκε ορκωτός λογιστής στα γραφεία της επιχείρησης προκειμένου να ελέγξει και να εξετάσει εις βάθος τυχόν παραβάσεις».

Το περίεργο είναι γιατί μετά από 4 χρόνια βρέθηκαν αυτές οι «περίεργες» δαπάνες και βέβαια μένει να μάθουμε τι και αν έβγαλε κάτι η έρευνα της Εισαγγελίας για το θέμα αυτό που μένει ανοιχτό και θα απασχολήσει και την προεκλογική περίοδο.

Περιπέτειες για τη ΔΕΥΑΝ εις βάρος των δημοτών

Στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος Νέστου μας κάνει γνωστό και ότι: «Η κοινοπραξία ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε.-ΜΑΓΚΑΦΙΝΗΣ ΑΔΑΜ Α.Ε. με απευθείας ανάθεση από την ΔΕΥΑΝ για την εκτέλεση του έργου «Σύνδεση παρόχων με το δίκτυο αποχέτευσης» προχώρησε σε δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης σε όλες τις τράπεζες παγώνοντας έτσι τη συνολική της λειτουργία. Η διοίκηση Μιχαηλίδη όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2008 δεν πλήρωσε ως όφειλε καμία δόση έναντι της οφειλής της, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.200.000 ευρώ.

Μόλις η δική μας διοίκηση ανέλαβε το 2014 φρόντισε να κάνει άμεσα διακανονισμό του ποσού με τις τράπεζες στις οποίες είχε εκχωρηθεί η απαίτηση από την εταιρεία. Μέχρι σήμερα, η διοίκηση Τσομπανόπουλου έχει καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ. Είχε το δικαίωμα, η διοίκηση Μιχαηλίδη παρόλο που διέθετε δύο δικηγόρους, καλά αμειβόμενους (Σεπτέμβριος 2013) να προσφύγει σε ένδικα μέσα αλλά αντίθετα παραιτήθηκε του παραπάνω δικαιώματος της. Όλο αυτό το διάστημα η επιχείρηση της ΔΕΥΑΝ προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους αντίστοιχους εργολάβους προκειμένου να γίνει νέος διακανονισμός. Παράλληλα, αναζητεί τη λύση της δανειοδότησης προκειμένου να γίνει η πλήρης εξόφληση της οφειλής. Εξετάζει δε, το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση επί παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα εις βάρος των δημοτών….»

Και έπεται συνέχεια καταγγελιών φανταζόμαστε, αλλά περιμένουμε και απάντηση από την πλευρά του Σάββα Μιχαηλίδη!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα