Αλλιώς τα λέει η κυρία Ιωαννίδου της ΔΕΣΜΟΣ κύριε Αντωνιάδη Για την αίτηση της μη επιστρεπτέας χρειάζεται δήλωση από ΕΡΓΑΝΗ, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και δύο έγγραφα από το ΓΕΜΗ

Η Κατερίνα Ιωαννίδου, πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, για τις αιτήσεις που ανοίγουν σήμερα για τους επαγγελματίες για το πρόγραμμα τις ενίσχυσης σε μία δύσκολη εποχή.

«Αυτή την στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε σχεδόν το 50% σε τηλεργασία βάσει νόμου. Αυτό δεν μας μπλοκάρει πολύ, γιατί η περισσότερη δουλειά γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα χρειαστούμε περισσότερα άτομα, ώστε να γίνουν γρήγορα και σωστά η διεκπεραίωση των φακέλων, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον.

Σχεδόν το 90% των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών δικαιούνται κάτι μέσω του προγράμματος. Φοβούμαι ότι όλοι θα έρθουν τις πρώτες ημέρες. Θα υπάρχει ένα μεγάλος όγκος εργασίας. Θεωρώ ότι θα έχουμε γύρω στις 40.000 αιτήσεις υπολογίζω», εκτίμησε η κα Ιωαννίδου. Πρόσθεσε ότι αυτήν την στιγμή είναι περίπου 20 άτομα που ασχολούνται με αυτήν την δουλειά και «με αυτό το προσωπικό δεν νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για αυτόν το λόγο έχω κάνει έκκληση στην γενική συνέλευση να προχωρήσουν σε πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, ορισμένου χρόνου. Γύρω στα 15 άτομα υπολογίζω ότι χρειαζόμαστε, τα οποία θα ασχοληθούν μόνο με αυτό».

Ενημέρωσε επίσης ότι το ποσό της επιδότησης, είναι κυρίως σύμφωνο με το προσωπικό που είχε κάποιος στις 19/03. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι επειδή έχουν κλείσει τα δικαστήρια και υπήρχε ένα έγγραφο που έπρεπε να το ζητήσουν από το πρωτοδικείο, είναι να μπορέσουμε να το κάνουμε μέσω του ΓΕΜΗ, ώστε να ξεμπλοκαριστεί το σύστημα. Ηλεκτρονικά γίνεται η αίτηση. Υπάρχει μια πλατφόρμα και όλα τα δικαιολογητικά κατατίθενται ηλεκτρονικά και εφόσον υπάρχει έγκριση, βλέπουμε και τα φυσικά χαρτιά. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν λάθη στους φακέλους και να μην μας καθυστερούν γιατί και αυτοί θα καθυστερήσουν».

Τέλος, πληροφόρησε η κα Ιωαννίδου για το φάκελο που πρέπει να παραδώσουν οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, ότι «υπάρχουν κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις που θα πρέπει να συμπληρωθούν, από το σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” τι προσωπικό υπήρχε, φυσικά να υπάρχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και δύο έγγραφα από το ΓΕΜΗ. Είναι απλή διαδικασία».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα