Ανεπανόρθωτο πλήγμα για τον τουρισμό στις Π.Ε. Θάσου & Καβάλας! Το κλείσιμο της Νυμφαίας αναπαράγεται ήδη από τα ΜΜΕ Βουλγαρίας και Ρουμανίας!

Το κλείσιμο της συνοριακής εισόδου της Νυμφαίας στον Ν. Ροδόπης αποτελεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα για τον τουρισμό τόσο στο νησί της Θάσου, όσο και για όλες τις τουριστικές περιοχές της Καβάλας. Πληροφορούμαστε ότι τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας ήδη άρχισαν να αναμεταδίδουν την είδηση και αυτό αναμένεται να έχει τεράστιες επιπτώσεις στους τουρίστες που είχαν ως σκοπό να επισκεφθούν στην περιοχή μας.
Σημειώνεται ότι η συνοριακή είσοδος του Ορμενίου δεν μπορεί για κανέναν λόγο και με κανέναν τρόπο να εξυπηρετήσει τους τουρίστες που στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ως σκοπό να επισκεφθούν κυρίως την Θάσο και την Καβάλα. Το καλύτερο ίσως θα ήταν να είναι ανοικτές όλες οι συνοριακές είσοδοι δηλαδή και του Ορμενίου και της Εξοχής και του Προμαχώνα αλλά πρωτίστως και ανυπερθέτως αυτή της Νυμφαίας καθώς τόσο οι Βούλγαροι όσο και οι Ρουμάνοι επισκέπτες προτιμούν να εισέρχονται στην χώρα μας από αυτή.
Δυστυχώς επειδή και πέρσι, λόγω ολιγωρίας της διοίκησης της Περιφέρειας, έμεινε ανοικτός μόνο ο Προμαχώνας και κλειστή η Νυμφαία, πολλοί από τους δυνητικούς επισκέπτες της Θάσου και της Καβάλας τελικά κατέληξαν στην Χαλκιδική και στην Κατερίνη. Οπότε φέτος ακόμη και μία φήμη για κλειστή την Νυμφαία έχει ολέθριες συνέπειες.
Αυτό που όμως γίνεται εύκολα κατανοητό από όλους τους ανθρώπους με την απλή λογική δεν μπορεί να το κατανοήσει ούτε ο Περιφερειάρχης, ούτε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κ. Αντωνιάδης, ούτε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης (της δήθεν) Ανάπτυξης, Κ. Σιμιτσής και όλοι οι άλλοι θλιβεροί μισθοφόροι της διοίκησης της Περιφέρειας. Στην ίδια κατηγορία πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Δήμαρχος Καβάλας ο οποίος αδυνατεί, ως πνευματικό τέκνο του Κ. Σιμιτσή, να κατανοήσει και να υπερασπιστεί τα θέματα που αφορούν την Καβάλα.
Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την Περιφερειακή Σύμβουλο Θάσου, κ. Μαρία Πολυμέρου η οποία δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό έγκλημα που αφορά τον τουρισμό της Θάσου. Μόνο ντροπή μπορούμε να νιώσουμε για τις ολέθριες εξελίξεις και το κλείσιμο της Νυμφαίας. Σήμερα 14 Μαΐου που ανοίγει επίσημα ο τουρισμός στην Ελλάδα εμείς βιώνουμε το δικό μας «dejavu». Επαναλαμβάνεται και φέτος ο περσινός εφιάλτης. Κάποιοι αποφάσισαν να κάψουν την Θάσο! Έχουμε άδικο να νιώθουμε ότι υφιστάμεθα ένα προσχεδιασμένο έγκλημα; Ακούγεται ότι η Νυμφαία έκλεισε λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων. Το ζήτημα είναι γιατί αυτές οι εγκαταστάσεις ενώ όλοι ξέραμε πως είναι απαραίτητες, δεν δημιουργήθηκαν ολόκληρο χειμώνα; Τι έχουν να πουν αυτοί που πριν ένα μήνα πανηγύριζαν για το πιλοτικό άνοιγμα της Νυμφαίας ; Έκαναν κάτι εκτός από το πανηγυρίζουν; Προσέξτε για τους πολίτες της Θάσου και για τους επιχειρηματίες του τουρισμού αυτό δεν είναι μία απλή ερώτηση αλλά μία απαίτηση προς όλους αυτούς που μισθοδοτούνται με λεφτά της Περιφέρειας αλλά αποδεικνύονται ανίκανοι ακόμη και για τα αυτονόητα. Τελικά τι μετράει περισσότερο για αυτούς ο τόπος μας που καταστρέφεται για άλλη μία χρονιά ή η θέση σας ο μισθός που εισπράττεται;»
Αντίστοιχα ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Τους προειδοποιήσαμε πολλές φορές να φροντίσουν για το άνοιγμα και την λειτουργία του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας. Τους το είπαμε και εντός και εκτός Π.Σ. ότι οφείλουν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε να εξυπηρετούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες μας αλλά και για να μην δυσφημούμαστε, ως εκ τούτου, ως τουριστικός προορισμός. Δυστυχώς δεν το κατάλαβαν και σήμερα η Π.Ε. Θάσου και η Π.Ε. Καβάλας κινδυνεύουν να πληρώσουν το τίμημα. Ακόμη και ένα ολιγοήμερο κλείσιμο φοβάμαι ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τον τουρισμό και θα έχει συνέπειες στην οικονομία της περιοχής. Οι κύριοι που βρίσκονται στην διοίκηση της περιφέρειας οφείλουν να αναλογισθούν τις ευθύνες τους. Είτε επιλέξουν ως αιτία είτε την ανικανότητα που τους χαρακτηρίζει, είτε το ότι δεν τους λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη στην Αθήνα, οι ευθύνες είναι όλες δικές τους και οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα τόσο για την επαναλειτουργία της Νυμφαίας αύριο (κυριολεκτικά) όσο και για την ενημέρωση των δυνητικών επισκεπτών μας στις γειτονικές χώρες.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα