ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΤΑΠΙΑ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΠΑΣ Υπάρχουν εκκρεμότητες από την διοίκηση Τσανάκα

Μπορεί ο Θεόδωρος Μουριάδης ως δήμαρχος να εμφανίζει μια συγκαταβατική και χαμηλών τόνων πολιτική διάθεση, αλλά ως φαίνεται το άλτερ έγκο του Λεωνίδας Παππάς που είναι ο Νο2 στην παράταξη Μουριάδη πρόσωπο κλειδί, με δηλώσεις του αφήνει πολλές σκιές στα οικονομικά της διοίκησης Τσανάκα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκαλύπτει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου ότι «καθημερινά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες οικονομικές τρύπες στο δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα. Όποιον επαγγελματία και προμηθευτή συναντούμε στο δρόμο, κυριολεκτικά έχει αξιώσεις από το δήμο χωρίς συμβάσεις, χωρίς παραστατικά. Αυτά είναι απαράδεκτα. Καμία φορά γίνονται, αλλά όχι σε τέτοια έκταση και όχι χωρίς ενημέρωση».

Και δεν μένει σε αυτή την παραδοχή ο κύριος Παππάς αλλά συνεχίζει: «Λέει, λοιπόν, η κα Τσανάκα για συνεργασίες την ίδια ώρα που η πρόεδρος της Δημωφέλεια υπογράφει στις 31 Αυγούστου σύμβαση για την τουριστική προβολή του δήμου Καβάλας για τα επόμενα 2 χρόνια 350 χιλιάδων ευρώ και τις επόμενες μέρες μετά την αλλαγή διοίκησης υπογράφει απόφαση να καταβληθεί και 20% προκαταβολή στον ανάδοχο χωρίς να έχει κάνει ακόμη τίποτε. Κι έρχονται τα τιμολόγια στα νομικά πρόσωπα, τις σχολικές επιτροπές. Κυριολεκτικά όποιος μιλάει ελληνικά έχει να παίρνει λεφτά από το δήμο. Είναι αυτό πνεύμα συνεργασίας;».

Προφανώς η διαλλακτικότητα Μουριάδη έχει την άλλη όψη του νομίσματος τον σκληρό αντιδήμαρχο που δεν μασάει τα λόγια του και στηλιτεύει την κυρία Τσνάκα ότι για όλα αυτά θα όφειλε τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της, να ενημερώσουν τον Θεόδωρο Μουριάδη και τη νέα διοίκηση για όλα αυτά τα ανοίγματα και τις οφειλές.

Ο Λεωνίδας Παππάς πάει και πιο πίσω ανοίγοντας νέα ζητήματα και κιτάπια τονίζοντας ότι η διοίκηση Σιμιτσή άφησε στην διοίκηση Τσανάκα τον Σεπτέμβριο του 2014, ένα μεγάλο αποθεματικό και ότι η 5ετία της πρώην δημάρχου είχε ένα μαξιλάρι για διαχείριση της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι αν και αποχώρησαν από τον Δήμο Καβάλας κάπου 150 μόνιμοι υπάλληλοι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, τα λεφτά δηλαδή που έρχονται από το κράτος στο δήμο, συνέχισαν να έρχονται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο γιατί έρχονται με βάση τον πληθυσμό του δήμου Καβάλας.

Με αυτή την αριθμητική τονίζει ότι από τη μια μειώθηκε το προσωπικό και από την άλλη αυξήθηκαν κατακόρυφα τα έσοδα του δήμου που είχαν να διαχειριστούν και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, υπάρχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις. Ο προϋπολογισμός έχει σχεδόν εξαντληθεί για όλα τα ζητήματα πλην των ανελαστικών δαπανών της μισθοδοσίας κλπ από το μήνα Σεπτέμβριο και η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή. Ενώ μ’ αυτές τις συνθήκες έπρεπε να είναι εύρωστος ο Δήμος Καβάλας».

Το πάρτι τελείωσε τονίζει ο Λεωνίδας

«Το πάρτι τελείωσε», λέει με στόμφο ο Λεωνίδας Παππάς και από ότι φαίνεται θέλει να κόψει κάθε διάθεση συνεργασίας με την παράταξη Τσανάκα και με τους συνεργάτες της. Ο ίδιος θιασώτης της σκληρής γραμμής τονίζει με νόημα ότι και η διοίκηση Μουριάδη είναι περαστική και θα διαχειριστεί με σύνεση τα λεφτά των Καβαλιωτών τα οποία και θα σεβαστούν και στο παραμικρό ευρώ.

Τέλος και ως κερασάκι στην τούρτα που σερβίρει ο Λεωνίδας Παππάς τονίζει: «υπάρχουν περιπτώσεις που κόβονται ή θα κοπούν τηλεφωνικές συνδέσεις σε σχολεία. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Και μετά η κα Τσανάκα μιλάει για συνεργασία. Αν εννοεί συνεργασία το να μείνουν στις καρέκλες τους κάποιοι συνεργάτες της, αυτό να το ξεχάσει».

Με άλλα λόγια βγάζει στο ξέφωτο την κυρία Τσανάκα λέγοντας ότι η ίδια ζητάει συνεργασία από τον Μουριάδη, γιατί άραγε και σε ποιο σημείο;

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα