ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Μπήκαν κιόλας στη θέση της αντιπολίτευσης…

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του «κόκκινο Καβάλας» μια ανάλυση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Ευριπίδη Ταρασίδη και πραγματικά έχουμε εκπλαγεί μια και οι αναφορές που γίνονται φανερώνουν την αμηχανία και το κλίμα ηττοπάθειας στο οποίο έχουν περιέλθει τα στελέχη του…

Ο κύριος Ταρασίδης ζητά εξηγήσεις από τα στελέχη της τοπικής ΝΔ τα οποία ομολογεί ότι «ετοιμάζονται να κυβερνήσουν, χωρίς βέβαια να λογαριάζουν τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ελληνικό λαό». Μάλιστα τους καλεί μέχρι τότε να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε τρία μεγάλα ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον του νομού Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο ίδιος σημειώνει: «Διότι, εκτός από την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ασφαλιστικό Πινοσέτ, τους Καβαλιώτες απασχολούν και τοπικά θέματα για τα οποία τα στελέχη της ΝΔ είτε δεν έχουν τοποθετηθεί, είτε είναι αντίθετοι με τις ως τώρα ενέργειες».

Και αναφέρει την Σιδηροδομική Εγνατία, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και την Λιπασματοβιομηχανία της Νέας Καρβάλης.

Μένουμε δε απορημένοι μια και η μεν Σιδηροδρομική Εγνατία ακόμη δεν έχει καν μελετηθεί και είναι ένα έργο που κατά τον γράφοντα: «ο Έλληνας πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το θέμα στην τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, τόνισε ότι «είναι από τα έργα που έχει αγκαλιάσει ο πρόεδρος Γιούνγκερ και η Κομισιόν, ακριβώς διότι βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κομισιόν για διακρατικές συνεργασίες εντός της Ε.Ε. Και βεβαίως να πω ότι για τα μεγάλα αυτά πρότζεκτ της διασυνδεσιμότητας, οδικής ή σιδηροδρομικής, δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτές από τρίτες χώρες, έξω από την Ε.Ε., όπως για παράδειγμα η Κίνα».

Από την άλλη έχουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο που κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του και αν τελικά θα περπατήσει και πως, αναφέροντας ότι: «όπως είναι γνωστό, η νέα συνθήκη στη ανώτατη εκπαίδευση είναι πραγματικότητα και το Νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα ξεκινήσει να δέχεται φοιτητές πιθανότατα το Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τη ΝΔ, η αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς εκθέσεις βιωσιμότητας και σκοπιμότητας, χωρίς διαβούλευση, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τα αποτελέσματα της ΑΔΙΠ. Στις αιτιάσεις της ΝΔ απαντήσεις έχουν δώσει τα ίδια τα ιδρύματα τα οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συνένωση, κατηγορώντας την μάλιστα για άγνοια των διαδικασιών.

Και πάμε στα Λιπάσματα για τα οποία αναφέρει ότι: «Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των παρανόμως απολυμένων η ΝΔ κράτησε αποστάσεις και δεν ενεπλάκη στη διαμάχη. Είναι χαρακτηριστικό το «άκυρο» που έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους παρανόμως απολυμένους της βιομηχανίας κατά την επίσκεψη του στην Καβάλα τον Ιούλιο του 2017».

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα το εκλογικό σώμα της Καβάλας έριξε άκυρο στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κινδυνεύει όπως όλα δείχνουν να μην εκλέξει βουλευτή στην περιοχή με την ΝΔ να κερδίζει ακόμη και τις 4 έδρες, όπως όλα δείχνουν!

Το άλλο ερώτημα είναι αν όλα αυτά είναι το γενικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές που έρχονται.

Αν είναι αυτό σε συνδυασμό με κάποια άλλα επιτεύγματα που είχε η κυβέρνηση στην Καβάλα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις που δεν έγιναν, ο Ε61 που είναι στα χαρτιά και κάτι άλλα ψιλά, μάλλον η εκλογική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα έχει τελειώσει και θα είναι ένας μονόλογος για τη ΝΔ!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα