Απουσία Μάκη Παπαδόπουλου με αιχμές κατά Δήμητρας Τσανάκα

Πασαρέλα υποψηφίων ευρωβουλευτών κινδυνεύει να γίνει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, μια και με την παρουσία του επίτιμου δημότη Καβάλας, Μιχάλη Αγγελόπουλου, δημάρχου Σάμου και υποψηφίου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας χθες Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.

Η δήμαρχος Καβάλας «αβαντάρισε» απροκάλυπτα τον κύριο Αγγελόπουλο και κάλεσε να τον ψηφίσουν, μια και όπως είπε, γνωρίζει το προσφυγικό καλύτερα από τον καθένα, αλλά γνωρίζει και την περιφέρεια ΑΜ-Θ μια και διετέλεσε διορισμένος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ από το 2004-2008, μέχρι την έλευση του Δημήτρη Σταμάτη.

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε ευτυχής που είναι στην Καβάλα μια και συνεισέφερε ως περιφερειάρχης όταν ήταν στην περιοχή μας , ενώ ανέλυσε γιατί ζητά την ψήφο και των δημοτών του Δήμου Καβάλας, μια και η εκλογή του στην Ευρωβουλή θα βοηθήσει.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι για μια ακόμη φορά μια και η προεκλογική περίοδος βρίσκεται στο φόρτε της και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι πλέον συνοπτικές τυπικές διαδικασίες!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Κωστής Σιμιτσής τίθεται σε δίμηνη αργία από την τρέχουσα συνεδρίαση.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ίδιος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας…

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν ανάγνωσε επιστολή του Μάκη Παπαδόπουλου που ανέφερε τον λόγο της απουσίας του από το δημοτικό συμβούλιο, με αιχμές κατά των δηλώσεων της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα που αφορούσε το πρόσωπό του. Την ίδια στιγμή ανέγνωσε επιστολές άλλων απόντων!

Ακολούθως εκπρόσωπος των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας ανέφερε παίρνοντας τον λόγο, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να συμπαρασταθεί το Σώμα για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, τόνισε ότι αναγνωρίζει το έργο τους με το ενδιαφέρον που δείχνουν, είναι δίκαιο τα αίτημά τους και το υποστηρίζει, ενώ έφερε ψήφισμα που της έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να το ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με την άποψη της δημάρχου συμφώνησε και ο Θεόδωρος Μουριάδης, ο Βαγγέλης Παππάς, ο Άρης Βέρρος, αλλά και ο Χρήστος Ποτόλιας.

Ακολούθως υπηρεσιακός υπάλληλος ανέφερε ότι μετά από καταγγελία στην Εισαγγελία, αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος στο Ταμείο του Δήμου Καβάλας για τυχόν ατασθαλίες.

Ο ίδιος τόνισε ότι τον λυπεί το γεγονός της ανώνυμης καταγγελίας, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης ανέφερε ότι εκτός της ανώνυμης καταγγελίας υπάρχουν και δελτία τύπου και δηλώσεις που μιλούν για τα οικονομικά του δήμου, αναφέροντας το όνομα του Μάκη Παπαδόπουλου (ο οποίος ήταν απών από την συνεδρίαση).

Παράλληλα υπήρξε και ερώτημα προς τον Δήμο Καβάλας και ο κύριος Καλανταρίδης ανέφερε ότι ενώ απαντήθηκαν τα ερωτήματά του και του διατέθηκαν τα στοιχεία, ο κύριος Παπαδόπουλος συνέχισε να λέει τα ίδια, η ίδια η διοίκηση του δήμου ζήτησε να γίνει ο έλεγχος και για τον λόγο αυτό ζητούμε να ζητήσει συγνώμη.

Ανέφερε δε ότι τον μπελά τους να βρουν οι υπάλληλοι του Δήμου και όχι η δήμαρχος Καβάλας ούτε άλλος αιρετός!

Για το θέμα αυτό ο Χρήστος Ποτόλιας θεώρησε απαράδεκτο να γίνονται καταγγελίες και αυτές να βάζουν σε μπελάδες τους υπαλλήλους.

Παράλληλα τόνισε ότι το έλλειμμα είναι η υποχρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση που συνεχίζει να κάνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι υπουργοί και οι κυβερνήσεις του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος υπενθύμισε ότι στέλεχος της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, κατονόμασε τον ίδιο στο παρελθόν, για οικονομικά θέματα και απόρησε με την απορία της δημοτικής αρχής! Κατονόμασε δε ότι αυτό έκανε και ο Μπάμπης Κουφατζής, νυν πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και μάλιστα έβαλε σε περιπέτεια υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ!

Ο Γιώργος Γραμμένος είπε ότι το να κάνει κάποιος επώνυμα μια καταγγελία είναι σωστό, αλλά μίλησε και για ..άτομα που εκτοξεύουν λάσπη από τους υπονόμους, δίνοντας πάσα στον Νίκο Μαυρίδη που τον ανακάλεσε στην τάξη… με αποτέλεσμα να μιλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για δημοσιεύματα που πληρώνονται για να δημιουργούν εντυπώσεις.

Τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Παππάς και ζήτησε να τηρείται ο κανονισμός, (αναφερόμενος στον κύριο Μαυρίδη), γιατί όπως είπε θα γίνουμε …viral στο Ράδιο Αρβύλα!

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαυρίδης του εξήγησε ότι έχουν διαφορετική οπτική γωνία στα πράγματα και του είπε ότι είναι ανεξαρτοποιημένος από την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα και σύμφωνα με τον Νόμο αυτή θα είναι η στάση του στο δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τα άλλα η συνεδρίαση κύλησε με τον συνήθη ρυθμό της με κύρια σημεία την αμφιδρόμηση της οδού μπροστά από το Παλιό Νοσοκομείο και την παραχώρηση έκτασης από την Δημωφέλεια σε ιδιώτη για ανέγερση ξενοδοχείου στο Εσκί Καπού που είναι κτήμα της δημοτικής επιχείρησης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο, ο Μάκης Παπαδόπουλος εκφράζει την δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις της Δήμητρας Τσανάκα εναντίον και κάνει γνωστό ότι θα απέχει από τις συνεδριάσεις διαμαρτυρόμενος για τις άδικες επιθέσεις που δέχεται:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

επειδή “έχει ξεχειλίσει το ποτήρι” με τις συκοφαντικές επιθέσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής ενάντια στο πρόσωπό μου, με τελευταία τη σημερινή (μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής) ψευδή, απαράδεκτη και ανυπόστατη κατηγορία της Δημάρχου κ. Τσανάκα ότι η παρέμβαση του Εισαγγελέα για τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου έγινε μετά από δική μου επώνυμη καταγγελία, σας ενημερώνω ότι δεν θα παρίσταμαι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έως ότου η Δήμαρχος κ. Τσανάκα ανακαλέσει δημοσίως τη συκοφαντική κατηγορία εναντίον μου.

Με εκτίμηση, Μάκης Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης, Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

Με ανακοίνωσή του και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης, ανέφερε για το ίδιο θέμα των ραδιοφωνικών δηλώσεων της δημάρχου τα εξής: «Για άλλη μια φορά η κυρία Τσανάκα μας εξέπληξε αρνητικά με τις δηλώσεις της σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, δήλωσε χωρίς ντροπή ότι στη διάρκεια της θητείας της προσέφερε εργασία σε πολλές άνεργες Καβαλιώτισσες, γλιτώνοντας αυτές και τα παιδιά τους από την εκπόρνευση.

Πρέπει να γνωρίζει η κυρία Τσανάκα ότι οι Καβαλιώτισσες, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, έχουν αξιοπρέπεια και ήθος. Δε σημαίνει ότι κάθε άνεργη Καβαλιώτισσα, εάν δε βρει δουλειά, θα οδηγηθεί στην πορνεία και, γενικά, σε ποινικά κολάσιμες πράξεις βιοπορισμού. Η κυρία Τσανάκα θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική στις δημόσιες τοποθετήσεις της και να έχει συναίσθηση της θέσης της και της βαρύτητας των λόγων της».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα