ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το κοινό ψήφισμα της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας… με συνευθύνη κάποιων!

Θα μου πείτε η Καβάλα πέφτει μακριά για τους κονδυλοφόρους και για τα κυκλώματα των Αθηνών, που θέλουν να παρουσιάζουν την υπόθεση με τους εργαζόμενους που αγωνιούν να μην βάλει λουκέτο η ELFE, σαν μια γραφική ιστορία.

Δεν τους ενδιαφέρει καν αν εκατοντάδες οικογένειες βρεθούν στο δρόμο, μια και η Καβάλα πέφτει κάπου προς τον Βορρά, κάπου κοντά στα Σκόπια.

Τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς ότι κάποιοι το κοινό ψήφισμα της σύσκεψης του Επιμελητηρίου Καβάλας όπου συμμετείχαν όλοι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας το χαρακτηρίζουν απλά …στήριγμα στον επιχειρηματία;

Διαβάζουμε λοιπόν: «Την εντύπωση μιας τοπικής κοινωνίας που στηρίζει απόλυτα τις θέσεις του επιχειρεί να δημιουργήσει στην Καβάλα, όπου βρίσκεται η έδρα της ELFE, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ερήμην ωστόσο των ίδιων των εργαζομένων της βιομηχανίας.

Σε μια στιγμή που οι αποκαλύψεις για το κυπριακό «τρίγωνο» Πετσίτη – Αρτεμίου – Λαυρεντιάδη συνεχίζονται και η κυβέρνηση τηρεί ένοχη σιωπή, η πλευρά της ELFE προσπαθεί να καλλιεργήσει την εικόνα μιας τοπικής κοινωνίας που σύσσωμη βρίσκεται στο πλευρό της.

Ένδειξη είναι το χθεσινό ψήφισμα που εξέδωσε το επιμελητήριο Καβάλας, το οποίο απευθύνει φωνή αγωνίας για να μη κλείσει η ELFE, αλλά στην πραγματικότητα υιοθετεί τα επιχειρήματα της ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη, όπως αυτή τα είχε παρουσιάσει στα πρόσφατα δικαστήρια, τα οποία και είχαν απορρίψει το αίτημά της να συνεχίσει να προμηθεύεται αέριο με το υφιστάμενο καθεστώς, δηλαδή πληρώνοντας με μεταχρονολογημένες επιταγές».

Τι να τους πει κανείς αυτούς που παίζουν με τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της δουλειάς τους;

Απλά τους αφήνει παγερά αδιάφορους μια και έχουν κάποια παιχνίδια να παρακολουθήσουν που πραγματικά αφήνουν παγερά αδιάφορη την τοπική κοινωνία της Καβάλας, η οποία ζει στο πετσί της την ανεργία και την υπανάπτυξη, με τις δεκάδες μεταποιητικές μονάδες να έχουν βάλει λουκέτο ή να έχουν μετακομίσει την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ρουμανία και στα Σκόπια!

Οι δήθεν απολυμένοι πολιορκητικός κριός;

Στο δημοσίευμα διαβάζουμε ότι: «το ενδιαφέρον είναι ότι το ψήφισμα που υποτίθεται πως καλύπτει τους φορείς όλης της Καβάλας, αρνήθηκαν να υπογράψουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι εργαζόμενοι στην ELFE (μέγα λάθος).

Ο προσκεκλημένος στη σύσκεψη του Επιμελητηρίου Καβάλας, εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων της ELFE, δεν συμφώνησε με το ψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι δεν αναφέρει κουβέντα για τις ευθύνες της διοίκησης απέναντι στο εργοστάσιο, την ανάγκη να δεσμευθεί απέναντι στο προσωπικό, κ.ο.κ.

Σημειωτέον ότι έξω από την αίθουσα συγκεντρωμένοι που απασχολούνται σε παρένθετες εταιρείες της ELFE, όπως οι PFIC, και Revera Holdings, διαμαρτύρονταν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ακριβώς όπως είχε συμβεί πριν από μια εβδομάδα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Στην πράξη, πρωτοβουλίες σαν τη προχθεσινή αποτελούν μια ακόμη προσπάθεια της πλευράς του υπόδικου επιχειρηματία να πείσει ότι έχει στο πλευρό του την κοινωνία της Καβάλας, να προσπεράσει τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις και να συνεχίσει να πληρώνει με επιταγές….».

Μάλιστα κάνει λόγο ότι σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από το ψήφισμα, η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία της ELFE να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Η κυβέρνηση ως θεματοφύλακας των αξιών που θα πρέπει να πρεσβεύει στη χώρα η υγιής επιχειρηματικότητα, θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη στάση της και να διασφαλίσει τη νομιμότητα, το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, των εργαζομένων, της εθνικής οικονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μιλάμε για την πλήρη παραπληροφόρηση με …υποστυλώματα από την Καβάλα που κάποιοι τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα