Δεν χρειάζεται να πάνε σε σύγκρουση Μητρόπολη και η Στέγη για όλα υπάρχουν λύσεις

Σε πολλά πράγματα διαφωνώ με τον τρόπο που λειτουργεί ο Μητροπολίτης Στέφανος αλλά δεν μπορώ να μη πάρω θέση δίπλα του στην απόφαση του να αξιοποίηση το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η Στέγη για τη δημιουργία ενός μουσείου με τα κειμήλια της Μητρόπολης που είναι πολλά και με μεγάλο
ιστορικό ενδιαφέρον. Στο ενδιαφέρον του Μητροπολίτη να προχωρήσει το έργο της δημιουργίας ενός μουσείου εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί η Στέγη η οποία κατέληξε σε μια λογική απόφαση να αφήσει το κτήριο όμως θα πρέπει και αυτή να βρει που θα μεταφερθεί.
@ Όπως λέει το διοικητικό συμβούλιο της ΣΦΓΤ στην ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα συζητήθηκαν 3 σενάρια.
“1. Να προτείνει στον Μητροπολίτη να διευκολύνει την εκτέλεση των εργασιών αλλά να επιστρέψει στον ίδιο χώρο μετά την ανακαίνισή του. Πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

  1. Να υπάρξει αντίδραση, θεωρώντας πως θα είχε μαζί του τον κόσμο της Καβάλας και παραμείνει στον χώρο εξαντλώντας όλα τα δικαστικά μέσα. Αυτό θα σταματούσε τα σχεδιαζόμενα έργα, όμως ο χώρος θα συνέχιζε να καταρρέει και οπωσδήποτε μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα η Μητρόπολη θα δικαιωνόταν.3. Να έρθει σε συμφωνία με την Μητρόπολη και να της παραχωρηθεί κάποιος άλλος ισοδύναμος χώρος για τη μεταστέγαση του ΣΦΓΤ. Προτάθηκε όντως ένας τέτοιος χώρος δίπλα στο σχολείο του Άι Γιάννη επί της Βενιζέλου, που όμως δεν είναι έτοιμος για άμεση μετεγκατάσταση και απαιτούνται εργασίες για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση αυτή στη συμφωνία έπρεπε να περιέχεται και η όχι αποκλειστική χρήση του θεάτρου που θα ανακαινιστεί.
    Μετά από σκέψη και αντεγκλήσεις αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα από το ΔΣ να προκριθεί η τρίτη λύση η οποία μπορεί μεν να πληγώνει με το ξερίζωμα ενός ιστορικού χώρου του πολιτισμού, αλλά δίνει μελλοντική διέξοδο στην συνέχιση του ΣΦΓΤ σε μια νέα έδρα που μπορεί να γίνει επίσης τοπόσημο της πόλης”.
    @ Καταλαβαίνω λοιπόν την ανάγκη να εξευρεθεί ένα νέος χώρος κάτι που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο γιατί το προτεινόμενο κτήριο από την Μητρόπολη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας του Αη Γιάννη θα πάρει χρόνο μέχρι να επισκευαστεί. Έτσι πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος και στην αναζήτηση ενός τέτοιου χώρου πρέπει η Μητρόπολη μαζί με τον δήμο να φροντίσουν να τον βρουν. Εκτός και αν περιμένουν να ετοιμασθεί το κτήριο της Μητρόπολης στην είσοδο της εκκλησίας του Άη Γιάννη.
    @ Διαφωνώ φυσικά να στυλώσουν τα πόδια τους όπως προτείνουν κάποιοι και να πάνε σε μια δημόσια σύγκρουση Μητρόπολη και Στέγη.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα