Διαφωνεί με την απόφαση Γεννηματά – παραμένει στο ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Παπουτσής

Δεν θα μεταπηδήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Νέα Δημοκρατία ούτε θα αναλάβει διασπαστικές πρωτοβουλίες ισχυρίζεται ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Παπουτσής εκφράζοντας συγχρόνως την διαφωνία του με την απόφαση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά να αποκλείσει τον πρώην πρόεδρο από το ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπουτσής μιλώντας χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News «ο κ. Βενιζέλος είναι ένα μεγάλο πολιτικό μέγεθος που νομίζω ότι τον αδικεί κάποιος εάν τον ορίζει εάν είναι εντός ή εκτός του ΚΙΝΑΛ, αποφάσισε να αποχωρήσει εξ αιτίας της απόφασης της προέδρου, είναι μια δύσκολη και απρόσμενη στιγμή και μάλιστα στο μέσον μιας μάχης εν όψει των εθνικών εκλογών που θα κρίνει και το μέλλον της παράταξής μας, αποφάσεις δεν είναι εύκολο να ληφθούν αυτή την στιγμή και πολύ περισσότερο αποφάσεις εξοβελισμού δεν είναι εύκολες ούτε προσφέρουν στην παράταξη, δεν υπάρχει κάποιο δίλημμα για να φύγει κανείς αυτή την στιγμή από την παράταξη ούτε αυτό το δίλημμα αφορά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Βενιζέλος δεν θα προβεί σε ενέργειες που αφορούν πρακτικές μιας άλλης αντίληψης, δεν θα πάρει πρωτοβουλίες για να διασπάσει την παράταξή μας ούτε θα πάρει πρωτοβουλίες για να περιφέρει το μέγεθός του από κόμμα σε κόμμα ή στο πρώτο κόμμα προκειμένου να γευτεί κάποιες καρέκλες εξουσίας, ο κ. Βενιζέλος δεν θα περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτιά μας και αυτό είναι πλήγμα στην προσπάθεια που κάνουμε για την ενίσχυση των δυνάμεών μας και αυτό θα πρέπει να το αντέξει η παράταξη…… η απόφαση της κυρίας Γεννηματά θα κριθεί, έχει υψηλά ρίσκα, διαφωνώ με αυτή την απόφαση αλλά στην φάση που βρισκόμαστε πρέπει να διασφαλίσουμε το γενικό καλό της παράταξης διότι η παράταξη δεν ανήκει σε κανέναν από εμάς ακόμη κι αν είναι πρόεδρος…… ».
Για την νίκη Μουριάδη
Αναφερόμενος στην προχθεσινή νίκη του Θόδωρου Μουριάδη στις δημοτικές εκλογές της Καβάλας ο Δημήτρης παπουτσής σημείωσε ότι «ο κ. Μουριάδης επέδειξε ένα υψηλό δημοκρατικό ήθος και είναι αξιοσημείωτη και η ενέργεια της κυρίας Τσανάκα που μαζί με τους συνεργάτες της επισκέφτηκε το βράδυ των εκλογών το εκλογικό κέντρο του κ. Μουριάδη για να τον συγχαρούν, υπάρχουν νέες απαιτήσεις συνεργασιών στα δημοτικά συμβούλια με βάση την αυτοδιοικητική νομοθεσία, η παράδοση λέει διαχρονικά ότι στα μικρά καθημερινά προβλήματα της αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρχε ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων με ευρύτερες συναινέσεις, τώρα εκ των πραγμάτων είναι αναγκαίος όρος οι συναινέσεις και νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή για την Καβάλα δεδομένης της ευπρέπειας που διακρίνει και τον κ. Μουριάδη και την κυρία Τσανάκα…..».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα