Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός 2018 του Δήμου Καβάλας Στα 6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές δημοτών προς τον Δήμο Καβάλας και η εισπραξιμότητα δεν είναι καλή

Εγκρίθηκε ο Ισολογισμός 2018 του Δήμου Καβάλας

Στα 6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές δημοτών προς τον Δήμο Καβάλας και η εισπραξιμότητα δεν είναι καλή και δεν πάει καλά, ενώ μόνο 2 εκατομμύρια ευρώ έχουν ρυθμιστεί για να πληρωθούν (;)…

Ο υπηρεσιακός υπάλληλος του Δήμου, Λουκάς Τσιαμπάζης, έκανε την ενημέρωση στο πρώτο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Καβάλας το 35ο κατά σειρά του τρέχοντος έτους, σχετικά με τον Ισολογισμό του Δήμου για την χρήση 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν ελεγχθεί από Ορκωτό Λογιστή, έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας η περιουσία και τα ποσά που λαμβάνει ετησίως (χρήση 2018) ανέρχονται σε 160 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης 19 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει ο Δήμος στα Νομικά του πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις του.

Περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ χρωστά ο Δήμος Καβάλας σε διαφόρους προμηθευτές και έχει διαθέσιμα μετρητά 9 χιλιάδες ευρώ και κάποια εκατομμύρια σε διαφόρους λογαριασμούς.

Οι προβλέψεις αναφέρουν αύξηση προσωπικού με αύξηση και δαπανών την νέα χρονιά και είναι αποθετικό το ποσό.

Δάνεια δεν έχει ιδιαίτερα ο δήμος και μόνο 256 χιλιάδες ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος σε διάφορα δάνεια τη νέα χρονιά.

Τα έσοδα από πωλήσεις ήταν 9 εκατομμύρια και 34 εκατομμύρια είναι γενικά τα έσοδα του Δήμου από διάφορους πόρους και επιχορηγήσεις.

Στα 33 εκατομμύρια είναι το κόστος του δήμου σε μισθοδοσία και δημόσιες σχέσεις.

Οι ορκωτοί λογιστές δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα στον ισολογισμό του Δήμου και σημειώνουν ότι μέχρι το τέλος της χρήσης 2018.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος ζήτησε από τον κύριο Τσιαμπάζη μια ενημέρωση για τις επισφάλειες του Δήμου.

Η απάντηση ήταν ότι οι απαιτήσεις οφειλών είναι περίπου στα 6 εκατομμύρια και ένα άλλο ποσό 2 εκατ. έγιναν ρυθμίσεις για να πληρωθούν.

Ο κύριος Τσιαμπάζης τόνισε ότι η εικόνα του Δήμου με τις οφειλές δεν είναι καλή και η εισπραξιμότητα του Δήμου Καβάλας δεν πάει καλά. Παράλληλα επεσήμανε ότι έχουν εντοπιστεί ότι υπάρχουν οφειλέτες που ενώ έχουν την δυνατότητα δεν προχωρούν στην τακτοποίηση της οφειλής τους.

Μια άλλη «τρύπα» στην οργάνωση του Δήμου όπως την διατύπωσε ο Γιάννης Προμούσας, είναι η παρουσία και λειτουργία αποθήκης υλικών, πράγμα που δεν υπάρχει και θα πρέπει να το δει η νέα δημοτική αρχή.

Ο Κώστας Κουνάκος επανήλθε και χθες στο θέμα της Δημωφέλεια και ανέφερε ότι η επιχείρηση τα έτη 2013-2014 πήρε από τον Δήμο 380.000 ευρώ.

Η απάντηση ήταν ότι για το ποσό αυτό δεν υπάρχουν τιμολόγια στον Δήμο Καβάλας.

Επεσήμανε δε ότι από το 2011 ο Δήμος Καβάλας «βάζει πλάτη» στις οικονομικές υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ και έχει μείνει ένα ποσό της τάξης 150.000 ευρώ για το 2018. Ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού θα χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει ο Δήμος τους λογαριασμούς της προς την Επιχείρηση.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης διαφώνησε με τα λεγόμενα του κυρίου Τσιαμπάζη και τόνισε ότι ο Δήμος έχει πολύ καλή οικονομική εικόνα και είναι συμμαζεμένος, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Νυρεμβέργης έχει περισσότερα δάνεια κοντά στο 1,5 δις αλλά δεν είπε ότι ο δήμος της Γερμανίας είναι ένας δήμος μεγαθήριο…

Ο Μάκης Παπαδόπουλος παρατήρησε ότι, ο Δήμος Καβάλας έχει αυξημένους δείκτες σε οφειλές προς τρίτους και επίσης αυξημένες οφειλές δημοτών προς τον Δήμο, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η αυξητική τάση δεν είναι …καλό σημάδι!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα