«Είμαστε σαν τις μωρές παρθένες» είπε ο δήμαρχος …και τρέχει για μελέτες!

Η Δήμητρα Τσανάκα έκανε αναφορά στους λογαριασμούς του Δήμου Καβάλας που υπάρχουν σε τράπεζες, τονίζοντας ότι «…να λέτε ότι έφαγα τα λεφτά του Δήμου σε σουβλάκια, αυτό πάει πολύ, αναφερόμενη στον Λεωνίδα Παππά!
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας χθες ξεκίνησε με τον δήμαρχο Θεόδωρο Μουριάδη ο οποίος στις ανακοινώσεις του τόνισε ότι σε πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, στήριξε για την ΚΕΔΕ τον δήμαρχο Τρικαίων που εξελέγη. Είναι σοβαρός σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και είναι χαρούμενος που πήρε τη νίκη μη κάνοντας καμία αναφορά στην εκλογή του δημάρχου Παγγαίου στο ΔΣ της ΚΕΔΕ Φίλιππου Αναστασιάδη, πράγμα που δεν έκανε καλή εντύπωση!

Μάλιστα ο δήμαρχος Καβάλας, επεσήμανε την επίσκεψή του με τον βουλευτή Καβάλας, Μακάριο Λαζαρίδη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την δημιουργία ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα, ενώ παράλληλα από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των έξυπνων δήμων και άλλα που θα τρέξουν σε λίγο καιρό.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Μουριάδης είπε: «για άλλη μια φορά είμαστε σαν τις μωρές παρθένες και τρέχουμε για να φτιάξουμε μελέτες και να δημιουργήσουμε φακέλους με προτάσεις για προγράμματα που βγαίνουν!»!

Η πρώην δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, τόνισε απαντώντας στον δήμαρχο και στον χαρακτηρισμό του, ότι, επειδή την χαρακτήρισε «μωρά παρθένο», ζήτησε από τον ίδιο να την ενημερώσει για την μελέτη του δικτύου ύδρευσης των Φιλίππων και να του πει όλη την αλήθεια!

Μάλιστα του είπε ότι νόμιζα όταν αναλάβετε ότι είχα να κάνω με σοβαρούς ανθρώπους και σας ενημέρωσα για τα πάντα σχετικά με την παράδοση όλων των υποθέσεων και υπογράψαμε χαρτί παράδοσης και παραλαβής και εάν οι συνεργάτες σας συνεχίσουν να κάνουν δηλώσεις που έχουν ψήγματα κακοδιαχείρισης, θα αναγκαστώ να δώσω στην δημοσιότητα την επιστολή αυτή.

Η κυρία Τσανάκα έκανε αναφορά στους λογαριασμούς του Δήμου Καβάλας που υπάρχουν σε τράπεζες, τονίζοντας ότι «…αλλά να λέτε ότι έφαγα τα λεφτά του Δήμου σε σουβλάκια, αυτό πάει πολύ, αναφερόμενη στον Λεωνίδα Παππά!

Πολλά ερωτήματα από την αντιπολίτευση

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θέλει ενημέρωση για τον δρόμο της Αγίας Παρασκευής και ρώτησε ότι τι θα γίνει με το Δημοτικό Ραδιόφωνο και αν έχει χαθεί η συχνότητα στην οποία εκπέμπει.

Παράλληλα θέλησε ενημέρωση για την λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου, την Λαϊκή των Κρηνίδων και το τι γίνεται με την προετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Ο Βαγγέλης Παππάς είπε ότι έχει μπερδευτεί πολύ και θα ήθελε να μάθει από τον δήμαρχο αν παραλάβατε καμμένη γη από την διοίκηση Τσανάκα ή πήρατε ένα δήμο με χρήματα.

Το θέμα με τις σχολικές καθαρίστριες έβαλε ο Άρης Βέρρος και που βρίσκεται η πληρωμή τους από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης.

Ο Χρήστος Ποτόλιας ζήτησε να μάθει γιατί δεν δίνει στο ΚΚΕ η δημοτική αρχή την αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, αλλά και άλλων κτηρίων, ενώ την δίνει σε εκδήλωση με καλεσμένη την Μαρία Σπυράκη!

Ο Δημήτρης Βογιατζής θέλησε να μάθει αν ο δήμος Καβάλας και ο μηχανισμός του είναι έτοιμος για νέα επέλαση της κακοκαιρίας!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος ξεκίνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Ιακωβίδη σχετικά με τις κακοτεχνίες και βλάβες σε δρόμους του Αμυγδαλεώνα, τις οποίες πήγε να διορθώσει αλλά τους έκανε χειρότερους με την χαλικόστρωση!

Ο κύριος Ξανθόπουλος ζήτησε επίσης να μάθει από τον κύριο Ιακωβίδη για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ και σε ποια κατάσταση βρίσκεται μετά την κακοκαιρία.

Ερωτήσεις σε θέματα καθαριότητας έκανε στον αντιδήμαρχο κύριο Σταυρίδη για πλημμελή καθαριότητα στις παρκίδες του Δήμου και αλλού, όπως η Χωράφα για παράδειγμα!

Τέλος αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Απόστολο Χρόνη, και ζήτησε να μάθει τις οφειλές και τι κάνει να τις μαζέψει, αλλά τον ρώτησε για το ένταλμα πληρωμής των αδειών σε 4 διοικητικά στελέχη της ΔΕΥΑΚ, ξαναγύρισε από τον Επίτροπο και αν ήταν …«γαργαλεμένα»!

Ο Γιώργος Γραμμένος έθεσε το ζήτημα της εξαφάνισης της μικρής 14χρονης Μαριάννας, από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ζήτησε να μάθει γιατί από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει πέσει …μαύρο σκοτάδι!

Επίσης κατήγγειλε ότι έγινε δέκτης καταγγελιών ότι στην Πλατεία της Καβάλας, από Ρομά γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, και παρακάλεσε τον δήμαρχο να ζητήσει από την Αστυνομία, να πάρει μέτρα ώστε να «καθαρίσει» η Πλατεία από πολλά όπως και από σωματεμπορία!

Ο Μπάμπης Δράκος θέλησε να πληροφορηθεί αν το θέμα του ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα ήταν πρόταση του Μακάριου Λαζαρίδη και αν υπάρχει αίτημα για ΚΕΠ στο Ζυγός!

Ο Ηλίας Καλανταρίδης ανέφερε ότι επί Τσουρουκίδη υπήρχε συνεργείο που έβγαζε από τα παλιά στρώματα τις σούστες και αυτές είναι μια σοβαρή ποσότητα που μπορεί να πάει στην ανακύκλωση και αν τελικά έγινε κάτι!

Η Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε μια παρατήρηση ότι σε όποιον σας κάνει κριτική να τον χαρακτηρίζεται από γραφικό μέχρι και άλλα προσωνύμια που δεν σας τιμά είπε στον δήμαρχο Καβάλας…

Παράλληλα του έκανε την ερώτηση πότε θα ορίσει τον νέο αντιδήμαρχο που …δεν διορίστηκε.

Ο Γιάννης Μούτλιας επανήλθε στο ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα και τόνισε ότι από τον Νόμο αναφέρεται ρητά ότι «ο δήμαρχος εφαρμόζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και με ποια νομιμοποίηση πήγατε και ζητήσατε ή σας είπαν ότι θα δημιουργήσετε ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα και όχι στο Ζυγός όπου έχουν γίνει οι απαραίτητες διεργασίες»;

Ο Σπύρος Προυσαεύς ανέφερε ότι με την πρόσφατη κακοκαιρία ο αγωγός ΤΑΡ «βγήκε επάνω» και τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή σε περίπτωση ατυχήματος!

Ο Νίκος Μαυρίδης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, έχουμε ψηφίσει 4 κανονισμούς για την λειτουργία καταστημάτων, με τελευταίο επί Τσανάκα το 2015!

Τοποθετήθηκαν και κιγκλιδώματα σε διάφορα σημεία τα οποία έχουν εξαφανιστεί από την «πιάτσα» και ζήτησε να μάθει αν τοποθετήθηκαν με μελέτη και με ποιο τρόπο αφαιρέθηκαν και αν αφαιρέθηκαν με ποια απόφαση έγινε αυτό;

Ο Κώστας Κουνάκος ζήτησε να μάθει την οικονομική εικόνα που έχουν τόσο ο Δήμος Καβάλας, όσο και τα ταμεία των Νομικών Προσώπων του Δήμου (προφανώς εννοώντας την περίοδο της διοίκησης Τσανάκα!

Μάλιστα ανέφερε στοιχεία και δημοσιεύματα τα οποία δεν συμφωνούν και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η όλη ιστορία!

Οι απαντήσεις του δημάρχου και των αντιδημάρχων

Απαντώντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι σχετικά με τον αγωγό ύδρευσης (χρηματοδότησης αγωγού ΤΑΡ) στον πρώην Δήμο Φιλίππων η περιβαλλοντική μελέτη σταμάτησε στον παλιό αγωγό δηλαδή του κεντρικού αγωγού που μεταφέρει το νερό από το Κεφαλάρι στο αντλιοστάσιο των Αμισιανών.

Η ΔΕΥΑΚ δεν έχει την τεχνογνωσία να την κάνει την μελέτη αυτή και συνεννοηθήκαμε να την χρηματοδοτήσει ο ΤΑΡ μέσα από τα χρήματα που θα χορηγούσε και με άλλα ανταλλάγματα για την δημιουργία ενός …δρόμου δουλείας που ήθελε να δημιουργήσει.

Μια καθυστέρηση ακόμη παρουσιάστηκε από εργαζόμενους τεχνικούς της ΔΕΥΑΚ που έπρεπε να καταρτίσουν πίνακες που έχουν σχέση με την μελέτη και θα αναζητηθούν ευθύνες από τους τεχνικούς αυτούς για την καθυστέρηση.

Ο κύριος Μουριάδης είπε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά τα θέματα και δει τα οικονομικά, αλλά υπάρχουν προβλήματα στις πληρωμές της Δημωφέλεια, στις επιδοτήσεις των οφειλών των Παιδικών Σταθμών και τόνισε ότι η προηγούμενη διοίκηση έκανε καλή διαχείριση αλλά …τα σουβλάκια τα πληρώνουμε ακόμη! (εκεί ξεκίνησε μικρός καυγάς μεταξύ της κυρίας Ιωσηφίδου και της έδρας…).

Να δέχεστε την κριτική και των άλλων σύστησε στην ομάδα της Δήμητρας Τσανάκα.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα από την Δημωφέλεια για τα Χριστούγεννα.

Για τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον δρόμο της Αγίας Παρασκευής είπε ότι ο εργολάβος προχωράει και αύριο (σήμερα) θα γίνει η ανάθεση, αλλά από την έκτακτη ανάγκη δεν μπορούν να καλυφθούν όλα τα χρήματα μια και ο Δήμος Καβάλας θα λάβει μόλις και 100.000 ευρώ!

Για το Δημοτικό Ραδιόφωνο είπε ο δήμαρχος ότι υπάρχει πρόβλημα στην αναδιάρθρωση του σταθμού και θα παρθούν αποφάσεις μέσω του δημοτικού συμβουλίου ώστε να αποφασίσει η πλειοψηφία για την τύχη του!

Παράλληλα «έριξε καρφιά» στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ότι ενώ είναι δική τους δουλειά ο καθαρισμός ρεμάτων …δεν μπορούμε να τους περιμένουμε!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα