Μεγάλο «καζίκι» για την διοίκηση της Περιφέρειας η απόρριψη της επένδυσης Χαρακίδη στα Λουτρά των Ελευθερών. Ζητούνται εξηγήσεις!

Εδώ και καιρό κάτι δεν πήγαινε καλά με την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών μια και σε τελευταία συνέντευξή του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΠΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής είχε εκφράσει σε σχετική ερώτηση την εκτίμιση ότι …υπάρχουν κάποια προβλήματα με τον επενδυτή, χωρίς να το ξεκαθαρίζει!

Χθες λοιπόν το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) απέρριψε τη χρηματοδότηση 2 επενδυτικών τουριστικών σχεδίων συνολικού ύψους σχεδόν 30 εκατ.

Μεταξύ των δύο επενδύσεων είναι και η απόφαση για την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου 4339/2016, και ειδικότερα στο καθεστώς ενισχύσεων «Νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ», του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ RESORTS IKE» που αναφέρεται στην ίδρυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος που περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 106 κλινών με 226 κλίνες καθώς και μονάδας ιαματικής θεραπείας στα Λουτρά Ελευθερων του Δήμου Παγγαίου, με συνολικό επιλέξιμο κόστος 21.583.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια η επένδυση πάει περίπατο και σύγουρα ανοίγει έναν φαύλο κύκλο με κέντρο την Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά και την ακέφαλη «Εργοανάπτυξη Α.Ε.» η οποία θα πρέπει τώρα να δώσει εξηγήσεις τόσο η ίδια όσο και ο εκπρόσωπός της όπως αυτός ορίστηκε και δεν είναι άλλος από τον Κωστή Σιμιτσή για την εξέλιξη αυτή.

Παράλληλα τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια αλληλογραφία από τον επενδυτή Κυριάκο Χαρακίδη ο οποίος απευθύνεται στον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη με μοναδική ερώτησή του γιατί δεν προχωράει η σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου στην εν λόγω εταιρεία η οποία έχει συνάψει σύμβαση παραχώρησης για τα Λουτρά των Ελευθερων!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΑΡΑΚΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Σε απαντητική επιστολή του επενδυτή Κυριάκου Χαρακίδη ο οποίος προφανώς και χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί απευθύνεται στον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, ο τελευταίος του απαντά: «Σε απάντηση της από 11-11-2019 επιστολής σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας δεν δύναμαι να προβώ στην σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου στης ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.

Εκείνο που μπορώ να σας τονίζω είναι ότι κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 7-11-2019, ορίστηκε εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Γενική Συνέλευση της ως άνω εταιρείας ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΠΑΜ-Θ Κωνσταντίνος Σιμιτσής.

Σε οτισήποτε μπορώ να σας φανώ χρήσιμος είμαι στη διάθεσή σας.

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης».

Να σημειώσουμε ότι ο Κυριάκος Χαρακίδης την επιστολή στον Κώστα Αντωνιάδη, την κοινοποιεί και στο γραφείο του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα