Είναι νόμιμη η λειτουργία του Hot Spot στου Ασημακοπούλου; Αμφισβητείται η παραχώρηση του στρατού στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτική

Έρχεται μεθαύριο στην Καβάλα ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και όπως άκουσα θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα γύρω από το θέμα των στρατοπέδων και όσα είπε ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ότι θα μας έρθουν για φιλοξενία στα υπό κατασκευή κτήρια άλλες 2.000 άτομα. Πρώτο ψέμα. Δεν πρόκειται νάρθουν 2.000 μετανάστες όταν τόσα άτομα δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας. Δεύτερο ψέμα. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμό κεντρικά για να μετακινηθούν μετανάστες από άλλα κέντρα σε αυτό του Ασημακοπούλου αλλά ούτε δημιουργία νέου κέντρου αφού τα δέκα κέντρα που έχουν αποφασισθεί βρίσκονται στην Αττική και στην Πελοπόννησο. Τρίτο ψέμα. Ο υπουργός αμφιβάλει κατά πόσο έχει παραχωρηθεί νόμιμα το στρατόπεδο στο υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τους μετανάστες άρα και για τις αρμοδιότητες του. Τέταρτο ψέμα. Δεν έχει παραχωρηθεί το στρατόπεδο για την δημιουργία της συγκεκριμένη δομής και το ερώτημα είναι με ποιες άδειες έγιναν οι οικοδομικές εργασίες πριν και τώρα; Πέμπτον πως δεν επιτρέπει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και ΜΚΟ που δράμα μέσα στο κέντρο φιλοξενίας να κάνει αυτοψία στο δικό του οικόπεδο ο στρατός; Έκτον αν δεν επισκευάζει τα κτήρια το υπουργείο εθνικής άμυνας τότε ποιος εκτελεί τα έργα; Με ποια άδεια κάτι που έχει το δικαίωμα να ελέγξει η πολεοδομία αφού δεν μπορεί το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής να ξεπεράσει τους νόμους.
@ Με λίγα λόγια αν αποδείξει με τον ερχομό του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ότι κάποιος παρανομεί τότε πολλά πράγματα θα αλλάξουν αλλά θα ζητηθούν και ευθύνες από τους πρώην κυβερνητικούς βουλευτές και το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.
@ Επίσης υπάρχει και κάτι ακόμη που μπορεί να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη ΜΚΟ. Να ξεκινήσει ο δήμος την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου και να μπει στα στρατόπεδα να χαράξει του δρόμους και τα πεζοδρόμια. Έτσι και θα ελέγχει και θα αποτρέπει πράγματα.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα