Ένοχη σιωπή Σταυρίδη για τους μισθούς των 1.933 ευρώ στην καθαριότητα και τους 52 “αγνοούμενους” υπαλλήλους

@ Ένα από τα θέματα που επαναφέρω μέσα από την ίδια στήλη που τα είχα σχολιάσει πριν από 2 εβδομάδες είναι οι αμοιβές των εργαζομένων στην καθαριότητα.
@ Θυμίζω τι είχα γράψει για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμιά απάντηση.
@ Συγκεκριμένα είχα γράψει. Τα νούμερα δεν είναι δικά μου τα ανέφερε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος καθαριότητας στο δημοτικό συμβούλιο σε ερώτηση που του έγινε.
@ Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Σταυρίδης στην ερώτηση πόσοι εργάζονται στην καθαριότητα του δήμου δήλωσε ότι είναι 79 άτομα και αμείβονται καθαρά με 1.800.000 ευρώ. Δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενα του κάθε εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας αμείβεται κατά μέσο όσο με 1.900 ευρώ καθαρά.
Ξεχωριστά οι ασφαλιστικές και οι φορολογικές εισφορές τους.
@ Επίσης το ετήσιο κόστος σε υπερωρίες ανέρχεται σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Σταυρίδης στις 120.000 ευρώ και οι εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις κοστίζουν άλλες 800.000 ευρώ.
@ Τώρα κοντά σε όλους αυτούς θάρθουν και θα προστεθούν και οι ιδιώτες εργολάβοι οι οποίοι θα πάρουν για την καθαριότητα του Παληού και των τεσσάρων χωριών του πρώην δήμου Φιλίππων Αμυγδαλεώνα, Ζυγός, Κρυονέρι και Κρηνίδες για τους 5 μήνες του καλοκαιριού 800.000 ευρώ και άλλες
700.000 ευρώ για να μαζεύουν τα κλαδιά και να περιποιούνται το πράσινο.
@ Συνολικά οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν για το 2024 για την καθαριότητα μόνο 11,5 εκ ευρώ! Τεράστιο ποσό το οποίο αγγίζει τα όρια της υπερβολής αν κανείς σκεφτεί ότι η καθαριότητα του δήμου ποτέ δεν θα αγγίξει τα ιδανικά επίπεδα ώστε να φτάσουμε κάποτε να εισπράττουμε από τα σκουπίδια οι πολίτες και
όχι να πληρώνουμε.
@ Επίσης να σας πω ότι επειδή φέτος είναι η μόνο χρονιά που μπορούν να μεταφέρουν από τα ανταποδοτικά στα τακτικά χρήματα μας βάζουν άλλα 4 εκ επιπλέον να πληρώσουν για να γεμίσουν με αυτά το άδειο ταμείο του δήμου.
@ Τα παραπάνω είχα γράψει στις 2 Φεβρουαρίου και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο λόγος που έπεσε σιωπή ασυρμάτου από την υπηρεσία καθαριότητας και συγκεκριμένα από τον λαλίστατος αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη ήταν ότι δεν θέλει να κρατήσει αυτή την υπόθεση στη δημοσιότητα γιατί θα πρέπει να απαντήσει για το πόσοι πραγματικά αμείβονται από τα ανταποδοτικά τέλη. Έτσι κάνει ότι δεν ακούει. Όπως χθες όμως μου είπε ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Κουφατζής ετοιμάζει ερώτηση που θα την καταθέσει στην συνεδρίαση που θα γίνει για το δίμηνο απολογισμό του έργου της διοίκησης μέσα στο μήνα που διανύουμε με θέμα τις αμοιβές και στις θέσεις που εργάζονται όσοι σε διοικητικές
θέσεις μέσα στον δήμο.
@ Με λίγα λόγια θέλει δεν θέλει ο Σταυρίδης θα πρέπει εγγράφως όπως ορίζει ο νόμος να αναφέρει πόσοι εργαζόμενοι αμείβονται από τα ανταποδοτικά τέλη. Τότε θα δούμε που τους έχουν κρύψει του 52 εργαζομένους μέσα στα γραφεία και όχι μόνο του άσπρου κτηρίου.
@ Θα τρέχει από την άλλη η προσφυγή που ανακοίνωσε η ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχών κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της προχθές ότι έχει προσφύγει στην αποκεντρωμένη για να ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
@ Οι ίδιοι που υποτίθεται ηγούνται της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου οι ίδιοι λένε μέσα στην δημοτική επιτροπή ότι δεν υπάρχει γραφείο προμηθειών και γι ́ αυτό έχουν χαθεί πολλά έργα! Και να σκεφτεί κανείς ότι κομμάτι του τμήματος προμηθειών ο Προμούσας το έδωσε μαζί και με κάποιες άλλες υπηρεσίες σε λογιστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης έναντι 200.000 ευρώ. Εδώ και 4 χρόνια ο Προμούσα λέει ότι αναδιοργάνωσε την οικονομική υπηρεσία αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο και παράλληλα δεν δουλεύει το όλο σύστημα σωστά.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα