Γρανάς και Χαρακίδης στα Λουτρά των Ελευθερών Μπαίνει μέσα στα επικίνδυνα κτήρια όποιος θέλει; Ποιος έχει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος;

Please select a featured image for your post

Ο Κωστής Σιμιτσής αναφέρει ότι τώρα υπάρχει φύλακας εκ μέρους των επενδυτών. Αποτρέπει τις μόνιμες εγκαταστάσεις

Με μια ανάρτηση που έκανε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής ουσιαστικά αναφέρει ότι στα εγκαταλειμμένα Λουτρά με κτήρια που έχουν χιλιάδες προβλήματα, μπαίνει όποιος θέλει ρίχοντας τους φράχτες και όλοι ανησυχούμε αν συμβεί ένα ατύχημα ποιος θα έχει την ευθύνη;

Όλα ξεκινούν από την επίσκεψη του προέδρου της Εργοανάπτυξης Αρχέλαου Γρανά με τον μέτοχο της εταιρείας που έχει νοικιάσει τον χώρο, τον Νίκο Χαρακίδη και εκεί οι δυό τους σύμφωνα με τα λεγόμενα Σιμιτσή είδαν το ότι ο χώρος δεν έχει φύλακα, έχει σκουπίδια και ότι η επένδυση προχωρά…

Η ανάρτηση του κυρίου Σιμιτσή έχει ως εξής: «Έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά για την κατάσταση των κτιρίων στα Λουτρά Ελευθερών. Επισκέφθηκα τον χώρο με τον Αρχέλαο Γρανά και τον Νίκο Χαρακίδη, έναν από τους μετόχους της εταιρίας που ανέλαβε την ανάπτυξη και τη λειτουργία της Λουτρόπολης.

Η εικόνα αποκαρδιωτική. Τα κτίρια παρατημένα εδώ και δεκαετίες περιμένουν την κατεδάφιση. Χαμηλής ποιότητας κατασκευές, χαμένες μέσα στην οργιαστική βλάστηση. Σίγουρα το μέλλον θα είναι καλύτερο και πιο προσοδοφόρο για την περιοχή (σε συνδυασμό και με όσα θα προσφέρει η τεχνητή λίμνη του φράγματος Μαρμαρά).

Ο Αρχέλαος μάς εξηγεί έναν από τους λόγους της κακοδαιμονίας. «Εδώ ήταν το φυλάκιο. Υπήρχε φύλακας και όταν βγήκε στη σύνταξη δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τη θέση»!

Σήμερα γνωρίζουν τις πηγές λίγοι Έλληνες και αλλοδαποί. Ρίχνουν τον φράχτη και μπαίνουν παρά τις απαγορευτικές πινακίδες.

Το πέτρινο κτίσμα των τούρκικων λουτρών έχει γίνει σκουπιδότοπος αλλά αντέχει. Εκείνο που θα προβληματίσει τους τεχνικούς είναι το κεντρικό ξενοδοχείο, που θυμίζει ρυθμό Μπάουχαους αλλά είναι καμένο και στατικά ευάλωτο. «Στην ανάγκη θα ξαναχτίσουμε την πρόσοψη» λέει αποφασιστικά ο Νίκος.

Η επένδυση προχωρά. Πρόσφατα λύθηκε το πρόβλημα με την κατηγοριοποίηση του δάσους γύρω από τον οικισμό που έθετε σε κίνδυνο το εγχείρημα από το 2015. Ήδη η συνεργασία με το Δασαρχείο προχωρά κανονικά ώστε να αξιοποιηθούν και άλλοι χώροι με σεβασμό προς τη φύση.

Πολλά μένουν ακόμη να γίνουν αλλά η αισιοδοξία αυτή τη φορά δεν είναι ανεδαφική. Σε λίγα χρόνια η εικόνα θα είναι εκπληκτική και το μέρος αυτό θα αναδείξει την περιοχή μας σε διάσημο προορισμό ιαματικού (και όχι μόνο) τουρισμού υψηλού επιπέδου».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα