Η ΚΑΒΑΛΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ… ΑΛΛΑ!

Οι ΟΦΑ Πασόκοι έσωσαν την τιμή των Συριζαίων

Στην Καβάλα ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε καλύτερα από τις Ευρωεκλογές κατά 7 μονάδες επιπλέον από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, μια και ως φαίνεται λειτούργησαν κάποιες ομάδες οι οποίες προερχόμενες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ οι λεγόμενοι ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος) θέλησαν να τιμωρήσουν το ΚΙΝΑΛ και να προσεταιριστούν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ορισμένοι βέβαια λένε ότι λειτούργησε θετικά η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του στην κεντρική πλατεία, αλλά και ορισμένες εκδηλώσεις στις οποίες η παρουσία των ΟΦΑ Πασόκων ήταν καθοριστική.

Επίσης καθοριστική ορισμένοι θεωρούν ότι ήταν η νίκη Μουριάδη στις δημοτικές εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε σθεναρά και τις δύο Κυριακές την υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο στις βουλευτικές εκλογές, κάτι που ουσιαστικά το πήρε.

Η δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ και έδωσε απλόχερα ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη ΝΔ και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες υποψηφιότητες.

Και αυτό είναι ένα σοβαρό γεγονός, μια και η θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Καβάλα λειτούργησε όχι απλά αρνητικά, αλλά καταστροφικά με λάθη και απουσίες, με αστοχίες και …ψέματα.

Όπως φαίνεται μια μεγάλη μερίδα των παλιών Πασόκων που περιπλανήθηκαν σε Ελιές, Δημοκρατικές Συμμαχίες και Κινήματα Αλλαγής βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ το ασφαλές λιμάνι της μελλοντικής τους εξέλιξης και σωτηρίας.

Φυσικά το ΚΙΝΑΛ πλέον είναι κόμμα λάφυρο για τα δύο μεγάλα κόμματα θα το εμβολίσουν μέχρι να το εξαφανίσουν.

Η περίπτωση Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν το χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν άφησε περιθώριο σε φίλους του να παραμείνουν στο ΚΙΝΑΛ με αποτέλεσμα να μετακινηθούν δίνοντας μήνυμα μαζί με τους υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη να αμφισβητηθεί η Φώφη Γεννηματά και πιθανόν το μικρό ποσοστό που έλαβε να την οδηγήσει και εκτός της προεδρίας του κόμματος.

Η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα με κυβέρνηση ΝΔ θα είναι μια δύσκολη περίπτωση μια και θα απωλέσει σημαντικές θέσεις ευθύνης με αποτέλεσμα να ξεφουσκώσει και το ενδιαφέρον των στελεχών του, τα οποία θα αναζητούν μια θεσούλα, αλλά δύσκολο να την αποκτήσουν.

Φυσικά οι εξελίξεις στο κόμμα πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ραγδαίες θα εφόσον θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας μια αναδιοργάνωση με ευρύτητα στον χώρο της κεντροδεξιάς, αυτό θα είναι ένα στοίχημα με μεγάλη απόδοση μια και δεν γνωρίζει πλέον κανείς σε ποιους θα βασιστεί να το κάνει.

Ενώ σχεδίαζε να εκλέξει τον Γιώργο Παπαφιλίππου μια και δεν θεωρούσε τους άλλους δύο πρώην κυβερνητικούς βουλευτές «δυνατά άλογα», τώρα θα πρέπει να αναδιπλωθεί και να αρκεστεί στην Τάνια Ελευθεριάδου η οποία έκανε την διαφορά και πλέον καθίσταται το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα