Έπιασε ταβάνι η ΝΔ στην Καβάλα, αλλά έχασε την 4άρα
Ως άτυχος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Γιώργος Καλαντζής ο οποίος ενώ έκανε ένα δυναμικό came back δεν μπόρεσε να το ολοκληρώσει μια και ο Γιάννης Πασχαλίδης, αλλά και ο Μακάριος Λαζαρίδης κατόρθωσαν και κέρδισαν τους ψηφοφόρους.
Η παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου ήταν καταλυτική και με τους ψήφους που εξασφάλισε αλλά και την έξυπνη προεκλογική του καμπάνια η οποία ξεκίνησε με επίθεση στον Μακάριο Λαζαρίδη, του έδωσε την δυναμική από την μπετοναρισμένη ΝΔ της Καβάλας η οποία κινήθηκε στα γνώριμα λημέρια της και εξασφάλισε πέρα από την αυξημένη επιρροή της και μια νικηφόρα πρωτιά για τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης που προφανώς θα κερδίσει μια υπουργική καρέκλα στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το καλό παιδί Γιάννης Πασχαλίδης απέδειξε ότι χωρίς πολιτικό αλμπενί μπορεί κάποιος να κερδίσει την συμπάθεια των ψηφοφόρων πηγαίνοντας σε κοινωνικές, θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις, χωρίς να έχει πολιτικό εκτόπισμα και φυσικά χωρίς να ξοδεύεται σε ακριβές καμπάνιες, μια και ο λαός θέλει το λαϊκό παιδί του!
Μόνος απέναντι σε όλους ο Μακάριος Λαζαρίδης κατάφερε να επικρατήσει σε ένα δύσκολο Νομό όπως της Καβάλας, χωρίς να έχει συνεχή παρουσία, μια και από νωρίς όταν ήρθε ενσωμάτωσε τον Μητσοτακικό πυρήνα στο πρόσωπό του, απέκτησε φίλους που ποντάρησαν σε ενδεχόμενη υπουργοποίησή του, αλλά τώρα έχει να παλέψει με όσα υποσχέθηκε και δεν ήταν λίγα.
Η Βάσω Παπουτσή Μήττα ενώ έτρεξε και για μια ακόμη φορά κατέβηκε στον στίβο της πολιτικής, δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε ψήφους την νεόκοπη Μαρία Χατζηκωνσταντίνου η οποία απεδείχθη ότι κέρδισε ένα κοινό ψηφοφόρων χωρίς καν να διαμένει μόνιμα στην Καβάλα.
Οι ψηφοφόροι της Καβάλας έδωσαν μια μεγάλη νίκη στη ΝΔ και μάλιστα με το παραπάνω, αλλά η αποχή που έφτασε στο εξαιρετικά επικίνδυνο νούμερο του 55% φανερώνει ότι η εκλογική μας περιφέρεια χάνει συνεχώς ψηφοφόρους και συρρικνώνεται την ώρα που ο Έβρος είχε καλύτερη συμμετοχή, ενώ οι γειτονικοί μας νομοί Δράμας και Ξάνθης εμφάνισαν αποχή που έφτασε στο αστρονομικό νούμερο της τάξης του 68-70%!