Η πρώτη πολιτική ήττα του Μουριάδη θρίαμβος της αντιπολίτευσης που έφερε τον Αθανασίου στη θέση του συμπαραστάτη του δημότη

Η χθεσινή συνεδρίαση του διπλού δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ξεκίνησε με έναν φιλοξενούμενο τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος στο πλαίσιο της περιοδείας του ως βουλευτής του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην Καβάλα και πέρασε να στηρίξει με τις παραινέσεις του για συνεργασία, τον σύντροφό του Θεόδωρο Μουριάδη.

Ο κύριος Καμίνης τόνισε ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται στην Καβάλα και πόσο μάλλον στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ανέφερε ότι από τον τίτλο του καθηγητή προτιμά τον τίτλο του δημάρχου.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο νέος νόμος δίνει ευκαιρία σε συνεργασίες και αυτές μπορεί να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Τον πρώην δήμαρχο χαιρέτησε και η πρώην δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία επέστρεψε στο εδώλιό της μετά την εγχείρηση που έκανε και μάλιστα είπε στον καλεσμένο ελαφρύνοντας την ατμόσφαιρα, ότι …ομόρφυνε όπως και η ίδια από τότε που έφυγε από το πόστο του δημάρχου!

Αμέσως μετά ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση με θέμα την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη για τον Δήμο Καβάλας, με αποχώρηση του Χρήστου Ποτόλια από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί για την θέση του Συμπαραστάτη της επιχείρησης 4 αιτήσεις και αυτές είναι: Αθανασίου Αθανάσιος (πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας), Καρακατσάνη Μαγδαληνή (δικηγόρος διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια), Κυριατζής Αναστάσιος – Τάσος (κοστολόγος οικονομολόγος παραγωγής, πρώην δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου), Τσαμπάζης Χαράλαμπος (συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος).

Συνέχισε με την ανάγνωση των βιογραφικών των υποψηφίων και μετά πήγε το θέμα σε ψηφοφορία στην οποία ο υποψήφιος που θα έπαιρνε την θέση θα έπρεπε με μυστική ψηφοφορία να συγκεντρώσει τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου!

Κι ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία με μυστική ψηφοφορία υπήρξε διαμαρτυρία του Άρη Βέρρου ότι τα ψηφοδέλτια πρέπει να τοποθετηθούν σε φακέλους, με την επισήμανση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Πεφάνη, ότι …καλό είναι να δείχνουμε και την οικολογική μας συνείδηση και να μην πετάμε …χαρτί!

Μετά την μυστική ψηφοφορία όπου 39 ψήφισαν και είχαμε και 1 αποχή, του Χρήστου Ποτόλια, έλαβαν: ο Αθανάσιος Αθανασίου 26 ψηφοδέλτια, η Μαγδαληνή Καρακατσάνη 11 και ο Τάσος Κυριατζής 1 ψήφο. Ο Χαράλαμπος Τσαμπάζης δεν έλαβε καμία ψήφο, ενώ υπήρξε και ένα λευκό.

Άρα εκλέγεται λαμβάνοντας τα 2/3 ο Αθανάσιος Αθανασίου και ο δήμαρχος Καβάλας του ευχήθηκε και δημόσια προσωπικά συγχαρητήρια με την βεβαιότητα ότι θα έχουν μια πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα