Και ο Γιάννης Εριφυλλίδης υποστηρίζει την άποψη του Μάκη Παπαδόπουλου για τις 100 δόσεις

«Ιδού ένα θέμα που ίσως θα πρέπει να απασχολήσει και τον νεοεκλεγέντα Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», αναφέρει ο Εριφυλλίδης

Με ανάρτησή του ο εμπνευστής της κίνησης πολιτών «Η Καβάλα μπροστά…» Γιάννης Εριφυλλίδης παίρνει θέση στο θέμα των 100 δόσων για τους οφειλέτες της ΔΕΥΑΚ και αναφέρει τα εξής: «Η ΔΕΥΑΚ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον ν. 4611/2019 σχετικά με τη ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.

Δεν υπάρχει διακριτική ευχέρεια ως προς το σχετικό ζήτημα: αν, ενώ μπορεί, η ΔΕΥΑΚ δεν το ρυθμίσει, και βρεθεί κάποιος συμπολίτης ο οποίος θέλει να ενταχθεί στη σχετική ρύθμιση (και μάλιστα προβεί σε κατάθεση ποσού που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση, η οποία εύκολα υπολογίζεται, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων), η ΔΕΥΑΚ τελικά θα υποπέσει σε άρνηση είσπραξης που συνιστά απιστία (για την οποία φυσικά μπορεί να γίνει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα).

Η ενεργοποίηση της σχετικής ρύθμισης και επιβεβλημένη είναι και θα ενισχύσει τον δείκτη ρευστότητας της επιχείρησης.

Ιδού ένα θέμα που ίσως θα πρέπει να απασχολήσει και τον νεοεκλεγέντα Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».

Μια συζήτηση στο διαδίκτυο

Μάλιστα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΔΕΥΑΚ και των δόσεων του υπενθυμίζει ότι: «Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ σήμερα μας είπα στο Κόκκινο ότι δεν είναι υποχρεωμένη η ΔΕΥΑ (επειδή είναι ΝΠΙΔ) να εφαρμόσει τη ρύθμιση. Τι ισχύει τελικά;

Και ο Γιάννης Εριφυλλίδης προφανώς έχοντας σφαιρική πληροφόρηση απαντά: «Ο νόμος αναφέρεται σε Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου). Κατά τη δική μου άποψη, θα ήταν δύσκολο να υποστηρίξει κάνεις ότι μια επιχείρηση της οποίας το ΔΣ διορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και της οποίας το όνομα είναι Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας δεν είναι νομικό πρόσωπο του Δήμου. Αυτή φαίνεται ότι είναι και η άποψη που επικράτησε σε πάρα πολλούς Δήμους της χώρας, όπου αντίστοιχα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εφαρμόζουν ήδη τη ρύθμιση. Δεν θέλω να κάνω κριτική, απλά θέτω κάποιες νομικές παραμέτρους για ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει πρώτα από όλα να αντιμετωπιστεί σε σωστή νομική βάση, χωρίς να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Και συνεχίζει: «Και οι άλλες δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης που ενεργοποίησαν τη ρύθμιση είναι εξ όσων γνωρίζω νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και με μια γρήγορη έρευνα είδα ότι στις σχετικές αποφάσεις τους επικαλούνται τον ν. 4611/2019. Πώς τον επικαλούνται και παίρνουν σχετική απόφαση με βάση τις διατάξεις του νόμου εάν ο ν. 4611/2019 δεν έχει εφαρμογή σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου;».

Μάλλον θα πρέπει κάποιοι να διαβάσουν τον Νόμο καλύτερα και να εξηγούν τα πράγματα σύμφωνα με τη νομική τους υπόσταση και όχι την υποκειμενική τους σκέψη!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα