Και το πάρτι των αναθέσεων συνεχίζεται. Ο μεγάλος αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών που λέει ότι αναμόρφωσε τις οικονομικές υπηρεσίες έχει τρελαθεί στις αναθέσεις και σπαταλά το δημοτικό χρήμα όταν στο ταμείο όπως ο ίδιος έχει πει υπάρχουν μόνο 800.000 ευρώ και αυτά όχι σίγουρα.
@ Στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, πέρασε ανάθεση 53.320,00 Ευρώ για ένα χρόνο, (συγκεκριμένα μέχρι 31. 12. 2023) στην γνωστή και μη εξαιρετέα εταιρία Λογισμικού O.T.S. από την Θεσσαλονίκη. Η ανάθεση αφορούσε την υποστήριξη εφαρμογών λογισμικού Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών.
Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος Καβάλας για Λογισμικό που αγόρασε τον Μάρτιο του 2022 από την εν λόγω εταιρία και το πλήρωσε 29.000,00 ευρώ περίπου, τώρα καλείτε να πληρώσει, για το συγκεκριμένο Λογισμικό, σχεδόν τα διπλάσια για την υποστήριξη αυτού για ένα χρόνο. Δηλαδή στην πενταετία θα πληρώσει μόνο για υποστήριξη Λογισμικού 266.600,00 Ευρώ χωρίς βέβαια να μεσολαβήσει καμία αύξηση.
Παράλληλα με άλλη απ ́ ευθείας πρόσκληση στην θυγατρική εταιρία της O.T.S., BLUE VALUE (με έδρα την Θεσσαλονίκη) δίδονται επί πλέον 18.600 Ευρώ. Σύνολο δηλαδή στον όμιλο της O.T.S. (μέχρι στιγμής) 71.920,00 Ευρώ.
@ Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις 21. 09. 2023, ο Δήμος Καβάλας αναρτά αίτημα στην Διαύγεια για 246.760,00 ευρώ, για δυο χρόνια παρακαλώ 2024 και 2025, σχετικά με την υποστήριξη των ηλεκτρονικών διαγωνισμών του δημοσίου.
@ Το 2022 είχαν κάνει σύμβαση 18 μηνών (λήγει στις 31. 12. 2023) με την εταιρία των Αθηνών PUBLIC SOFT έναντι 136.497,34 ευρώ, ενώ για το 2021 πάλι με την ίδια εταιρία το ποσό ανήρχετο στις 65.100,00 ευρώ. Βλέπουμε εδώ πως τα νούμερα από έτος σε έτος αυγατίζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
@ Και για να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία αναφέρουμε τι κάνουν άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα για το ίδιο θέμα με την ίδια εταιρία.
Ο Δήμος της Αθήνας πληρώνει στην ίδια εταιρία 10.168 ευρώ τον
χρόνο.
Ο Δήμος Πειραιά πληρώνει στην ίδια εταιρία 26.784,00 ευρώ την
τριετία.
Ο Δήμος Παπάγου 20.000,00 ευρώ τον χρόνο.
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής 26.040,00 ευρώ για ένα χρόνο.
@ Γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές; Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία κοστίζει περισσότερα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Εδώ μιλάμε για μια διαφορά 110.000 ευρώ τα οποία δεν ξέρω πως μπορούν να δικαιολογηθούν.
@ Βγάζουν μάτι αυτά που κάνει ο Προμούσας και φυσικά αν δεν είναι στις παρυφές του σκανδάλου ή στον πυρήνα ενός σκανδάλου τι άλλο μπορεί να είναι ευγενικές χορηγίες προς τις εταιρεία παροχών λογισμικών προγραμμάτων; Οι διαφορές φωνάζουν ότι εδώ κάτι συμβαίνει και δείχνουν ότι κάποιοι
βιάζονται να κλείσουν τις δουλειές τους από τώρα για μετά το 2024 μέχρι και το 2025, γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος της ήττας και μπορεί να μην αναγνωριστούν οι προσπάθειες τους.
@ Εδώ και 3 χρόνια φωνάζω για τις αγορές του Προμούσα των διαφόρων λογισμικών προγραμμάτων αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε.