Κενός περιεχομένου ο «απολογισμός» του Χρ. Μέτιου. Δυστυχώς κενός έργου κι ο πρώτος χρόνος της θητείας του !

Μόλις 133 λέξεις χρειάστηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος για να περιγράψει τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου διοίκησης της παράταξης του και των «συνεργατών» της.
Το φτωχό κείμενό του, πάντως, είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε, αφού εδώ και δώδεκα μήνες τόσο ο ίδιος, όσο και αυτοί που τον πλαισιώνουν τελούν σε πλήρη απραξία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το γενικόλογο κι άνευ ουσίας αυτό κείμενο θα μπορούσε να είχε εκδοθεί από οποιαδήποτε Περιφέρεια ή Δήμο όλης της χώρας, που δεν έχει να πει κάτι.
Θυμόμαστε και θυμίζουμε ότι ο κ. Μέτιος είχε ανακοινώσει προεκλογικά 335 έργα, ωστόσο σήμερα δεν βλέπουμε να έχει ξεκινήσει κανένα και τα μόνα έργα που «τρέχουν» στην Περιφέρεια μας, είναι αυτά που είχε αφήσει ως παρακαταθήκη ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης.
Δυστυχώς τόσο το ΠΕΠ ΑΜΘ, όσο και η ΟΧΕ διεκδικούν τις χαμηλότερες επιδόσεις πανελλήνια.
«Απέναντι στις νέες, μεγαλύτερες προκλήσεις, τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα ανταποκριθούμε με την ίδια αποφασιστικότητα», αναφέρει στο μήνυμά του και αυτό μας γεμίζει τρόμο, καθώς αφ’ ενός αναλαμβάνει ρόλο Κασσάνδρας και αφ’ ετέρου η αποφασιστικότητα δεν είναι το δυνατό του σημείο, όπως όλοι γνωρίζουν.
«Διεκδικούμε από την κυβέρνηση» αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο κύριος περιφερειάρχης και όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό αποτελεί είτε ευσεβή του πόθο χωρίς αντίκρυσμα, αφού όσα έχει κερδίσει η Περιφέρεια μας εδώ και έναν χρόνο, είτε εντάσσονται στον γενικό σχεδιασμό της κεντρικής κυβέρνησης, είτε αποτελούν καρπούς προσπαθειών συνδικαλιστικών ή οικονομικών φορέων, σωματείων και οργανώσεων. Η δική του φωνή δεν έχει ακουστεί. Αντίθετα έργα και δράσεις της κυβέρνησης (όπως η πρόσφατη κατανομή πόρων στα νοσοκομεία) παρουσιάζονται ως δικές του «επιτυχίες». Το ίδιο και με την είσοδο εργατών γης από άλλες χώρες με βάση ΠΝΠ κ.α.
Καλούμε τον περιφερειάρχη να αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης του απέναντι στους πολίτες.
Καλούμε τον περιφερειάρχη να δει πως οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας διεκδικούν, σχεδιάζουν, πετυχαίνουν.
Υπογραμμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξασφάλισε για την ενίσχυση των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων της περιφέρειας του, ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 150 εκ ευρώ. Είπε μάλιστα σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ότι ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας έχει αποστείλει όλες τις λεπτομέρειες της δράσης προκειμένου όποιες δύνανται να υλοποιήσουν επίσης ανάλογη ενίσχυση στις επιχειρήσεις της περιοχής τους.
Ο κύριος Μέτιος έχει διαβάσει, άραγε, τον συγκεκριμένο πιλότο ή θα βρεθούμε για άλλη μία φορά να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις;

Καλούμε τον περιφερειάρχη, εφόσον όντως θεωρεί ότι έχει παράξει έργο, να το παρουσιάσει οργανωμένα, ώστε να αποδείξει πρωτίστως στους πολίτες αυτά που υποστηρίζει ότι δήθεν έχει κάνει και να αφήσει κατά μέρος τα γενικόλογα διαδικτυακά μηνύματα που δεν έχουν κανένα περιεχόμενο.
Τον καλούμε, να παρουσιάσει δεδομένα, ΕΑΝ έχει, φυσικά. Διότι, το μέχρι τώρα δεδομένο είναι ότι η απραξία του ιδίου και των συνεργατών του φέρνουν το θλιβερό αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων της Περιφέρειας μας στους ευρωπαϊκούς πίνακες κατάταξης.
Η παράταξή μας, στον αντίποδα της απραξίας και της μετριότητας θα συνεχίσει πιστή στις αρχές της να συνεργάζεται με όλους τους φορείς και να διεκδικεί προς όφελος της Περιφέρειάς μας και των πολιτών της.
Για εμάς, για την Περιφερειακή Σύνθεση, η μόνη προτεραιότητά μας είναι η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και οι πολίτες της.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα