Κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας και ο Πάνος Μαμτσαδέλης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας

 • Ψηφίστηκαν σε μυστική ψηφοφορία το 9μελές συμβούλιο της Δημοτικής Επιτροπής

Με πρόεδρο τον Απόστολο Χρόνη εφόσον ήθισται την συνεδρίαση να συγκαλεί με πρόσκλησή του ο προεδρεύων – πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι περήφανος για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στην προηγούμενη θητεία Μουριάδη, ελπίζει ότι θα γίνει μια ουσιαστική δουλειά στη νέα δημοτική περίοδο.

Ο δήμαρχος Καβάλας ζήτησε αντιπολίτευση όχι σε στείρα αντιπαράθεση και με αίσθημα ευθύνης να αντιμετωπίσουμε τα ζωτικά προβλήματα της τρέχουσας περιόδου με την αναδιοργάνωση στους δήμους με τα νομικά πρόσωπα που περνάνε στους Δήμους και σε ένα εξάμηνο να γίνει το νέο οργανόγραμμα του δήμου Καβάλας.

Περιμένουμε τις αποφάσεις για το μέλλον των ΔΕΥΑ με συνένωση Καβάλας  – Δράμας – Σερρών και το πώς θα γίνει αυτό το μοντέλο που ακόμη το συζητούν και είναι ένα ημίμετρο μέχρι στιγμής και η Κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω, είπε ο δήμαρχος Καβάλας.

Για μια νέα εποχή μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος μια και οι συγχωνεύσεις και η καλύτερη διαχείριση είναι το ζητούμενο και οι δύο άξονες που πρέπει να κινηθούμε μια και οι προκλήσεις είναι  η ανάπτυξη και η αυτοτέλεια.

Ο κύριος Παπαδόπουλος έκλεισε με ευχές και υγεία.

Ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης έκανε λόγο για μια χρήσιμη θητεία και είναι μοναδική στιγμή με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών να γίνει μια σωστή καταγραφή και εμείς θα σταθούμε κοντά στη διοίκηση με απόψεις, προτάσεις και επιχειρήματα αλλά και η διοίκηση θα πρέπει να μας ακούσει σε όσα της λέμε.

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης ευχήθηκε καλή χρονιά και μια παραγωγική θητεία στον δήμαρχο Καβάλας. Ευελπιστεί είπε σε μια καλή συνεννόηση και σε συνεργασία.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου έδωσε μετά από ευχές και στους καινούργιους μια ιδιαίτερη ευχή, στους νέους δημοτικούς συμβούλους να ακούνε τους παλιότερους και κάτι καλό θα αποκομίσουν από αυτή την προσοχή που θα δώσουν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Άρη Βέρρο, Δήμητρα Τσανάκα και Νίκο Μαυρίδη, που θα απουσιάζουν μετά από χρόνια από τις συνεδριάσεις του Σώματος. Κι αυτό το ανέφερε γιατί το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ήταν υποβαθμισμένο και το καινούργιο θα πρέπει να είναι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό.

Ο Χρήστος Ποτόλιας ανέφερε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα αντιπαλέψει την στρατηγική η οποία διαμορφώνει το σημερινό μοντέλο των δήμων και αν και υπάρχουν καλές προθέσεις, αυτό δεν αναιρεί την πάλη κατά της στρατηγικής αυτής.

Οι Ψηφοφορίες για πρόεδρο και Δημοτική Επιτροπή

Τον Παναγιώτη Μαμτσαδέλη πρότεινε ο δήμαρχος Καβάλας για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον οποίο ψήφισαν όλοι εκτός του Χρήστου Ποτόλια που ψήφισε λευκό.

Αντιπρόεδρο του ΔΣ πρότεινε ο Μάκης Παπαδόπουλος τον Ξενοφώντα Κροκίδη όπου τον ψηφισαν όλοι εκτός του Χρήστου Ποτόλια που ψήφισε λευκό.

Τον Ηλία Καλανταρίδη πρότεινε ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης για γραμματέα του ΔΣ με το κύριο Ποτόλια να ψηφίζει λευκό και πάλι.

Ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης ευχαρίστησε τον Θόδωρο Μουριάδη και όλους όσους τον ψήφισαν για τη θέση του προέδρου του ΔΣ Καβάλας. Ζήτησε αγαστή συνεργασία και τόνισε ότι η ατομική παρουσία διαμορφώνει την συλλογική εικόνα του σώματος.

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης ιδιαίτερα τόνισε ότι οι ευχές να συνοδεύουν τον πρόεδρο και να είστε πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων και όχι μόνο της πλειοψηφίας.

Η ψηφοφορία για την Δημοτική Επιτροπή

Η Δημοτική Επιτροπή είναι εννιαμελής και σε αυτή συμμετέχουν έξι μέλη από την παράταξη της συμπολίτευσης και τρία μέλη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μετά από την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας η κάλπη ανέδειξε τα εξής:

Από την παράταξη της πλειοψηφίας πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Γιάννης Προμούσας και,

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Σταυρίδης Κυριάκος 20
 2. Γούλας Αλέξης 18
 3. Βακιρτζή Έλσα 17
 4. Μιχαλάκης Χριστόδουλος 13
 5. Χατζηαναστασίου Κωνσταντίνος 11

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Κυριακίδης Όμηρος 7
 2. Χρόνης Απόστολος 5
 3. Μουμτσάκης Απόστολος 6
 4. Δημητριάδης Ανέστης 4
 5. Χατζηφραντζή Ανθούλα 3

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέγονται:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Μάκης Παπαδόπουλος 7
 2. Κουφατζής Χαράλαμπος 7
 3. Αναστασία Ιωσηφίδου 7

Μένουν εκτός οριζόμενοι ως αναπληρωματικοί οι:

1.      Δρακονάκη Ευαγγελία 5

2.      Αλμυρός Θεοφάνης 5

3.      Κελαϊδάκης Μανώλης 3

4.      Καλανταρίδης Ηλίας 2

5.      Ποτόλιας Χρήστος 0

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης ανέφερε ότι θα ασκήσει το δικαίωμα να εκλέξει μέλος στην Δημοτική Επιτροπή χωρίς δικαίωμα  ψήφου.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα