Λάλησε η “πνευματική” ελίτ της Καβάλας με τη στέγη της ΣΤΕΓΗΣ

@Αφού έστειλα αυτοί που είναι υπέρ της παραμονής της ΣΤΕΓΗΣ στο κτήριο όπου λειτουργεί σήμερα στην υπουργό πολιτισμού Λίνα Μεδώνη επιστολή διαμαρτυρίας και ζήτησαν την παρέμβαση της τώρα προχωρούν σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρία την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, ώρα 6 μ.μ. στη Δημοτική
Βιβλιοθήκη.
@ Προφανώς η υπουργός πολιτισμού δεν ανταποκρίθηκε στους παραλογισμού μερικών που παρουσιάζονται ως η πνευματική ελίτ της Καβάλας και είπαν η εμπνευστές των διαμαρτυριών Θόδωρος Θεοδωρίδης και Βασίλης Λιόγκας να κάνουν και το επόμενο βήμα και να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους Καβαλιώτες μπορούν προκειμένου να σταματήσουν την μετεγκατάσταση της ΣΤΕΓΗ,
@ Συγκεκριμένα στο κείμενο που έστειλαν στα ΜΜΕ της Καβάλας έχει ως εξής: “Καλούνται όλοι οι Καβαλιώτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και συντονισμού του αγώνα όλων μας όσων έχουν ήδη εκφραστεί με τη συμμετοχή τους στην Ομάδα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ και υπογράφοντας κατά της απόπειρας της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου να αποβάλει τον ΣΦΓΤ από την φυσική και ιστορική του έδρα, το εμβληματικό κτίριο της οδού Κύπρου.
Καλούνται παράλληλα και όλοι όσοι πιστεύουν ότι η Στέγη συντέλεσε στην ύπαρξη πνευματικής ζωής στην Καβάλα, με την ύπαρξη και δράση της εδώ και 63 και πλέον χρόνια.
Η απόφαση αυτή, με όποιο πρόσχημα ή δικαιολογία οδηγεί ευθέως στην διάλυση του ιστορικού Συνδέσμου, που από την ίδρυσή του σκοπό είχε να προάγει το πνευματικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο της περιοχής μας και άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον εκπολιτισμό της.
Καλούνται επίσης να παρευρεθούν και να πάρουν θέση όλοι οι αιρετοί της Καβάλας, τόσο της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης όσο και οι βουλευτές αλλά και οι πολιτιστικοί και συνοικιακοί σύλλογοι της πόλης και του νομού.
Η πρόσκληση απευθύνεται φυσικά τόσο προς τον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του ΣΦΓΤ Καβάλας, όσο και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, από τους οποίους ζητούμε να συμβαδίσουν με το κοινό αίσθημα και να εγκολπωθούν την
πνευματική ιστορία του τόπου μας αναθεωρώντας την απόφασή τους.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός”;.
@ Δεν έχω καταλάβει πως οι διαμαρτυρόμενοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή έδρας της ΣΤΕΓΗΣ την οδηγεί στη διάλυσής της; Η ΣΤΕΓΗ έχει διοικητικό συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει, οργανώνει πολιτιστικές δράσεις και δεν έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι προτίθεται να την κλείσουν.
Άλλωστε υπάρχουν οι υπερασπιστές της δεν θα την αφήσουν να κατεβάσει ρολά και θα κρατήσουν την πνευματική δάδα ψηλά.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα