Κύριε Μουριάδη σας αφήνουμε μεγάλη προίκα, είπε η Δήμητρα Τσανάκα

Όλος ο αγώνας και τα όνειρά μας θα χαθούν και θα τιναχθούν στον αέρα αν συνεχιστεί αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Καβάλας και της πόλης μας, στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, τόνισε ο Γιώργος Γραμμένος

Στην χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την παρούσα 5ετή θητεία, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα πήρε τον λόγο κατ’ αρχάς, ευχαριστώντας με συγκίνηση όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους συνεργάτες και τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι ήταν μια ζωηρή και δύσκολη δημοτική περίοδος, με εντάσεις αλλά και με δημιουργικό διάλογο.

Όπως τόνισε: «αυτή η θητεία, ξεκίνησε μάλιστα με μια κατάληψη του δημοτικού συμβουλίου, στην αρχή της θητείας από εξωκοινοβουλευτικούς της αριστεράς, και ολοκληρώθηκε με το πέσιμο της γέφυρας…

Η κυρία Τσανάκα ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια πολύ σύντομη αναδρομή στο έργο της: «Κύριε Μουριάδη σας αφήνουμε μεγάλη προίκα και τα μεγάλα έργα της διοίκησης ήταν η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων αλλά και παραδίδει ένα στόλο αυτοκινήτων απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων, αλλά και την πρόσληψη ικανού αριθμού εργατών καθαριότητας.

Ο δήμος Καβάλας μπήκε στο σύστημα ηλεκτρονικής υπογραφής και όλα γίνονται ηλεκτρονικά, κατεβάσαμε το χρέος κατά 26%, πληρώσαμε 700.000 ευρώ από απαιτήσεις προηγούμενων ετών και με ελαττούμενη επιχορήγηση.

Δώσαμε μείωση σε τέλη στους επαγγελματίες του δήμου, μειώσαμε τις τιμές του νερού για τους ευάλωτους δημότες, αλλά έφερε και αύξηση σε υλικό στα σχολεία της Καβάλας.

Την Δευτέρα τα εγκαίνια στο Βερούλειο, εκτός εάν!

Η κυρία Τσανάκα, ανέφερε ότι, παραδίδει μελέτες και έργα που τα παρέλαβαν και θα συνεχιστούν, όπως το Βερούλειο, που θα σφύζει από αθλητισμό με την ολοκλήρωσή του και ανέφερε ακόμη ότι την Δευτέρα που μας έρχεται θα γίνουν τα εγκαίνια εφόσον μπορέσει να παραστεί ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης που έχει βαρύ πρόγραμμα.

Η δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες της για το έργο τους και όλους όσους βοήθησαν στο έργο της.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος πήρε τον λόγο και ανέφερε συγκινημένος, ότι χθες έκλεισε μια 5ετής περίοδος ευχαριστώντας από καρδιάς την δήμαρχο Καβάλας για την πρόταση να γίνει πρόεδρος και όσους τον ψήφισαν για τη θέση αυτή.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον αναπληρωματικό του πρόεδρο Ηλία Καλανταρίδη και τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.

Για τις εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Γραμμένος, με βουρκωμένα μάτια, ζήτησε συγνώμη και έδειξε γενναιότητα για τη στάση και για την τιμή που του έκαναν οι συνάδελφοί του.

Ιδιαίτερα θυμήθηκε τους αγώνες στην Εγνατία Οδό με τις κινητοποιήσεις για τα διόδια και τόνισε ότι …θα πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι για να αποτρέψουμε ένα έγκλημα που γίνεται για την πόλη μας ώστε να μην αφήσουμε να χαθεί το στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Είναι υποχρέωσή μας να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα και να σταματήσουμε τις εργασίες που γίνονται με ανακαινίσεις όλων των κτηρίων τα οποία προορίζονται να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Όλος ο αγώνας και τα όνειρά μας θα χαθούν και θα τιναχθούν στον αέρα αν συνεχιστεί αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Καβάλας και της πόλης μας.

Ακολούθησε ο νέος δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, που επεσήμανε τις εντάσεις και τις σημαντικές στιγμές που είχαν όμως όπως είπε συνεκτικό κρίκο την συνεργασία και τον κοινό αγώνα.

Στην διοίκηση υπάρχει συνέχεια, είπε ο κύριος Μουριάδης και τα έργα θα συνεχιστούν άσχετα αν ο καθένας τα βλέπει από το δικό του οπτικό τοπίο.

Μάλιστα επεσήμανε ότι για όλους θα είναι το γραφείο του ανοιχτό και θα είναι ευτυχής να έχει την συνεργασία τους.

Ο Χρήστος Τσοχαταρίδης ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους ήταν δίπλα του στην διάρκεια της 8ετούς παρουσίας του στα κοινά.

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης με συγκίνηση ανέφερε ευχαριστώντας την δήμαρχο Καβάλας για την εμπιστοσύνη της και αναφερόμενος στον νέο δήμαρχο Θεόδωρο Μουριάδη του επεσήμανε ότι συνεργάτης του επιτέθηκε φραστικά σε εργαζόμενη του δήμου ότι εργαζόταν σε πολιτικό γραφείο μη αρεστό στον ίδιο και του επεσήμανε ότι να κρατήσει αυτό που είπε ότι …θα έχει τη πόρτα του ανοιχτή!

Υπογράμμισε δε το χάλι που υπάρχει στον πεζόδρομο Κρηνίδων που έχει καταντήσει ένα πέρασμα για οχήματα και τρακτέρ και καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έκανε μια ανασκόπηση της πρώτης αυτοδιοικητικής του θητείας τονίζοντας ότι ήταν μια χρήσιμη περίοδο, ανέφερε ότι έδωσε τον καλύτερο εαυτό του σε θέσεις ευθύνης και πιστεύει ότι ανταποκρίθηκε σε καλό βαθμό.

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε την σχολική περίοδο της θητείας όταν ήταν πρόεδρος της επιτροπής, ενώ ανέφερε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να δώσει μάχες τόσο στα διόδια, στον νέο αγωγό Ποσειδών και στα φαραωνικά σχέδια για σήραγγες στο Σύμβολο που θα αποστραγγίσουν τα Τενάγη κ.α.

Με τις τοποθετήσεις αυτές ολοκληρώθηκαν τα προ ημερησίας και ξεκίνησε η ψήφιση των θεμάτων για έκτακτα και τακτικά της ημερήσιας διάταξης!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα