Ο Σιμιτσής διαλύει το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ και ο Μέτιος οριστικοποιεί την διάσπαση της Ν.Δ.

Επιφυλακτικότητα, άγνοια αλλά και αντιδράσεις σε ΚΙΝΑΛ και Νέα Δημοκρατία προκαλεί η διαφαινόμενη εδώ και μέρες μετεκλογική συνεργασία της περιφερειακής παράταξης του Κωστή Σιμιτσή με την παράταξη του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου για την νέα περίοδο. Σύμφωνα με όσα λέγονται η εν λόγω συνεργασία θα περιλαμβάνει και την ανάθεση της Αντιπεριφέρειας Καβάλας στην παράταξη που στηρίχτηκε από το ΚΙΝΑΛ με τον Κωστή Σιμιτσή να αναλαμβάνει στο αξίωμα του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για δύο χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία προϋπόθεση για ανάληψη της Χωρικής Αντιπεριφέρειας από μια παράταξη της αντιπολίτευσης αποτελεί η προσχώρηση αυτής της παράταξης στην παράταξη της διοίκησης της Περιφέρειας. Τέλος είναι χαρακτηριστικό ότι έχει προγραμματιστεί για σήμερα έκτακτη σύγκληση της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του οργάνου Μπάμπης Δράκος, προκειμένου να ασχοληθεί με το παραπάνω ζήτημα.
Ο Ιορδάνης Χοροζίδης
Αναφερόμενος στα παραπάνω χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα κ. Χοροζίδης επισήμανε ότι «δεν έχω ενημέρωση πάνω στο θέμα ούτε έχουν συνέλθει και τα όργανα του κόμματος για αυτό το ζήτημα, οι τοποθετήσεις στη Βουλή από την πλευρά του κόμματός μας ήταν αρνητικές στην τροποποίηση που ψήφισε η κυβέρνηση για το Κλεισθένη για να κερδίζονται πλειοψηφίες με συνεργασίες, σε ότι έχει να κάνει με μια συνεργασία Μέτιου – Σιμιτσή σίγουρα είμαι αντίθετος σε μια συνεργασία άνευ όρων, η παράταξή μας βέβαια θέλει και επιδιώκει τις συνεργασίες αλλά με προγραμματική βάση, εάν ο κ. Σιμιτσής κινήθηκε ή όχι σε αυτό το περιθώριο δεν είμαι ενημερωμένος και δεν γνωρίζω απολύτως τίποτε πάντως η κίνησε κρίνεται αρνητικά και δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη και του πολιτικού μας φορέα, υπάρχει η πιθανότητα να υπήρξε μια απευθείας συνομιλία περί αυτού με την Αθήνα χωρίς διαμεσολαβητές…..».
Ο Σάββας Κοσμίδης
Μιλώντας για το ίδιο θέμα χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Σάββας Κοσμίδης σημείωσε ότι «δεν γνωρίζω κάτι και εκπλήσσομαι με τον τρόπο που τίθεται το ζήτημα, ελπίζω ότι θα πρέπει να έχουν γίνει συνεννοήσεις με το κόμμα για να ληφθούν τέτοιου είδους αποφάσεις, εάν σε κεντρικό επίπεδο αποφάσισαν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα για να πάρουν μια Χωρική Αντιπεριφέρεια δεν έχω τι να πω αλλά μου φαίνεται λίγο απίστευτο….. πάντως παρακολουθώντας τις εξελίξεις δεν με ικανοποιούν σε ότι αφορά τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, εάν επικρατήσει η τακτική της ανάληψης θέσεων και των ποδοσφαιρικών μεταγραφών να μεταπηδούμε από τον έναν χώρο στον άλλον δεν θα αργήσει να επέλθει ο μαρασμός του ΠΑΣΟΚ διότι όταν ένα κόμμα δεν έχει πολιτικές θέσεις δεν μπορεί να προχωρήσει….. επειδή ο κ. Σιμιτσής είναι έμπειρος πιστεύω ότι θα έχει κάνει κάποιου είδους συνεννόηση…..».
Ο Μπάμπης Δράκος
Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Δράκος δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ότι «στα κομματικά και στην πολιτική όλα βγαίνουν στην επιφάνεια κάποια στιγμή, η ανυπαρξία του Βέρου στις δημοτικές εκλογές, το γεγονός ότι ο Μουριάδης μόλις την τελευταία στιγμή πέρασε τον Μάκη Παπαδόπουλο σημαίνει μεταφορά ψήφων από Βέρο προς Μουριάδη, από ΣΥΡΙΖΑ προς ΚΙΝΑΛ, η εξαφάνιση του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, η συμπεριφορά των ψηφοφόρων του Σιμιτσή και του ΚΙΝΑΛ την δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών, όλα αυτά σε αντιστάθμισμα αυτού που έκαναν κάποιοι άλλοι ψηφοφόροι οι οποίοι ψήφισαν Μέτιο και Μουριάδη, όλα αυτά σιγά – σιγά αρχίζουν να φαίνονται….. οι κομματικές μας οργανώσεις που θα έπαιζαν ρόλο σε τέτοιες διεργασίες αδυνατούν να καταλάβουν τέτοια πράγματα και ούτε τα γνωρίζουν, εάν ισχύουν αυτά που ακούγονται είναι τραγικά, ο Μέτιος οφείλει αυτή την στιγμή να εξαντλήσει τα περιθώρια συνεννόησης με την παράταξη του Τοψίδη, είναι αδιανόητο για μένα, για την ΝΟΔΕ και για τους νεοδημοκράτες της Καβάλας στην θέση της Αντιπεριφέρειας Καβάλας να βρίσκεται ο Σιμιτσής αντί του Μαρκόπουλου ή του Γάκη ή του Αντωνιάδη….. δεν πρόκειται να περάσουν έτσι αυτά τα πράγματα, πρέπει να το καταλάβουν και εδώ και παραπέρα, οι κομματικές οργανώσεις δεν είναι μόνο για να κρατούν τα γραφεία…..».
Ο Ιορδάνης Παπαντίδης
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Ιορδάνης Παπαντίδης δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ότι «κι εγώ δυσκολευόμουν να το πιστέψω αλλά από ότι καταλαβαίνω τελικά αληθεύει, έχουν αντιδράσει όσοι το έχουν πληροφορηθεί αλλά πολλοί ακόμη δεν το γνωρίζουν, είναι φυσικό να υπάρξουν αντιδράσεις, δεν μπορεί ο νεοδημοκράτης να δεχθεί ότι με το ποσοστό που έχει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια θα έχει στην Καβάλα έναν αντιπεριφερειάρχη από άλλο κόμμα, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια να συνεννοηθούν οι κύριοι Μέτιος και Τοψίδης…..».
Ο Ανδρέας Γράσσος
Θέση στα παραπάνω εξέφρασε μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News και ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Γράσσος τονίζοντας ότι «εδώ και καιρό υπάρχουν αυτές οι φήμες, προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτά τα πράγματα, θα συγκεντρωθούν οι σύμβουλοι του κ. Σιμιτσή και θα προσχωρήσουν στην παράταξη του κ. Μέτιου, δεν ξέρω τι θα κερδίσουν και επιπλέον τι λέει η Αθήνα διότι η έγκριση για το χρίσμα στον συνδυασμό αυτόν ήρθε από την Αθήνα, ας συνεννοηθούν αλλά εγώ δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα και δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, και ο νόμος που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος που έφτιαξε τώρα ο Μητσοτάκης από την αρχή ήταν λάθος και το λάθος συνεχίζεται…..».
Ο Μανώλης Φρατζεσκάκης
Κάθετα αντίθετος στην προοπτική της σύμπλευσης Μέτιου – Σιμιτσή τάσσεται και ο υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Φρατζεσκάκης ο οποίος μιλώντας χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News τόνισε ότι «βλέπω ότι τίποτε δεν έχει διαψευσθεί άρα δεν υπάρχει απλώς καπνός, υπάρχει και φωτιά, είχαμε μια ενδοπαραταξιακή διένεξη που ανέδειξε νικητή τον κ. Μέτιο, υπάρχουν ευκαιρίες που ένας νικητής μπορεί να αποδειχτεί ηγέτης ή απλώς ηγετίσκος, ο κ. Μέτιος θα πρέπει να προχωρήσει σε κάλεσμα στην παράταξη του κ. Τοψίδη για να συνεχίσουν μαζί ως συνοδοιπόροι, πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία ενότητας για να αποδείξει ο κ. Μέτιος ότι καλώς τον επέλεξε ο κόσμος της παράταξης, εάν εξακολουθήσει με δική του ευθύνη να υφίσταται η διάσπαση τότε θα είναι ένας ηγετίσκος….. δεν μπορούνε να γίνουμε ένα με το ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια, το ΚΙΝΑΛ είναι αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε το άσυλο, δεν μπορούμε να έχουμε Σιμιτσή στην δημαρχία και Σιμιτσή στην αντιπεριφέρεια…..».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα