Λειτουργούσαν οι κρουνοί στην φωτιά της 16ης Ταξιαρχίας; Γιατί άργησε η πυροσβεστική να παρέμβει;

Please select a featured image for your post

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες ξημερώματα στις τρεις παρά τέταρτο, της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020, σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό 16ης Ταξιαρχίας γωνία με Χαριλάου Τρικούπη στην Καβάλα.

Από την φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς 6 οχήματα και μια μηχανή που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε κολώνα της ΔΕΗ.

Η Πυροσβεστική έδωσε υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά και κινδυνέψουν τα διαμερίσματα ενώ οι κάτοικοι της οικοδομής ανέβηκαν σχεδόν στην ταράτσα του κτηρίου μια και η έξοδος ήταν προβληματική και δεν μπορούσε να γίνει εκκένωσή του.

Το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Καβάλας διενεργεί έρευνα για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς

Ο καθηγητής Γιώργος Γκαϊτατζής σε ανάρτησή του αναφέρει σχετικά με το περιστατικό τα εξής: «Πριν 15 χρόνια ένας επισκέπτης στο σπίτι μας ένοιωσε σοβαρή αδιαθεσία και καλέσαμε ασθενοφόρο. Η πρόσβαση ήταν αδύνατη λόγω στενότητας δρόμων και παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Ο επισκέπτης μεταφέρθηκε στα χέρια για 100 μέτρα και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε τότε. Έγραψα στον Συνήγορο του Πολίτη και τεκμηρίωσα με τοπογραφικά και φωτογραφίες την αδυναμία πρόσβασης ασθενοφόρου και Πυροσβεστικής στο κέντρο της πόλης.

Με ενημέρωσαν ότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι.

Χτες, κάηκαν 5 αυτοκίνητα στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης και εκκενώθηκαν κάποια διαμερίσματα. Τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι καθυστέρησε η Πυροσβεστική λόγω αδυναμίας πρόσβασης.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας, δεν πέθανε και κανείς!»
Όμως κυκλοφορούν εκτός από τις παραπάνω διαμαρτυρίες και οι φήμες ότι στους κρουνούς του δήμου δεν υπήρχε νερό και δεν λειτουργούσαν. Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύουν αυτές οι φήμες όμως έχει υποχρεώσει η πυροσβεστική να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει. Άλλωστε δεν θα ήταν καθόλου περίεργο σε μια πόλη που όλα έχουν εγκαταλειφθεί γιατί η πυροσβεστική να αποτελεί εξαίρεση και να μην έχει κάνει τους ελέγχους μαζί με το δήμο ώστε να γνωρίζουν αν υπάρχουν προβλήματα με τους κρουνούς.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα