Με 1.900 ευρώ κατά μέσο όρο μηνιαίως καθαρά αμείβονται οι 79 εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας με πληρωμένες τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές

Τα νούμερα δεν είναι δικά μου τα ανέφερε ο ίδιος ο αντιδημάρχος καθαριότητας στο δημοτικό συμβούλιο σε ερώτηση που του έγινε.
@ Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Σταυρίδης στην ερώτηση πόσοι εργάζονται στην καθαριότητα του δήμου δήλωσε ότι είναι 79 άτομα και αμείβονται καθαρά με 1.800.000 ευρώ. Δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενα του κάθε εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας αμείβεται κατά μέσο όσο με 1.900 ευρώ καθαρά. Ξεχωριστά οι ασφαλιστικές και οι φορολογικές εισφορές τους.
@ Επίσης το ετήσιο κόστος σε υπερωρίες ανέρχεται σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Σταυρίδης στις 120.000 ευρώ και οι εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις κοστίζουν άλλες 800.000 ευρώ.
@ Τώρα κοντά σε όλους αυτούς θάρθουν και θα προστεθούν και οι ιδιώτες εργολάβοι οι οποίοι θα πάρουν για την καθαριότητα του Παληού και των τεσσάρων χωριών του πρώην δήμου Φιλίππων Αμυγδαλεώνα, Ζυγός, Κρυονέρι και Κρηνίδες για τους 5 μήνες του καλοκαιριού 800.000 ευρώ και άλλες 700.000 ευρώ για να μαζεύουν τα κλαδιά και να περιποιούνται το πράσινο.
@ Συνολικά οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν για το 2024 για την καθαριότητα μόνο 11,5 εκ ευρώ! Τεράστιο ποσό το οποίο αγγίζει τα όρια της υπερβολής αν κανείς σκεφτεί ότι η καθαριότητα του δήμου ποτέ δεν θα αγγίξει τα ιδανικά επίπεδα ώστε να φτάσουμε κάποτε να εισπράττουμε από τα σκουπίδια οι πολίτες και
όχι να πληρώνουμε.
@ Επίσης να σας πω ότι επειδή φέτος είναι η μόνο χρονιά που μπορούν να μεταφέρουν από τα ανταποδοτικά στα τακτικά χρήματα μας βάζουν άλλα 4 εκ επιπλέον να πληρώσουν για να γεμίσουν με αυτά το άδειο ταμείο του δήμου.
@ Ελπίζω ότι με τα παραπάνω νούμερα που σας έδωσα να καταλαβαίνετε γιατί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συμβιβάστηκαν και δεν παρουσιάστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
@ Ωραίος ο Καλπακίδης ο πρώην πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τους να βγάλουν τώρα αυτοί που έμειναν το φίδι από την τρύπα. Και όλοι εκείνοι οι αγώνες κ. Καλπακίδης για να μη περάσει ο αγωγός ΤΑΠ από τα τενάγη και τα προβλήματα με τον βιολογικά του Δάτου τους ρίξατε στο κάδο της λήθης;
@ Ωραίος ο Καλπακίδης που απέτυχε ως συνδικαλιστής αγρότης αλλά και ως πολιτικός.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα