Αγνοούνται 52 εργαζόμενοι της καθαριότητας; Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Θα ξεκινήσω από την ανακοίνωση που έβγαλε το σωματείο ΟΤΑ Ν. Καβάλας με αφορμή τα σχόλια μου για τις αμοιβές των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Καβάλας.
@ Συγκεκριμένα λοιπόν λένε στην ανακοίνωση τους. “Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος για να προστατεύσουμε μέλη μας από αναληθή και προσβλητικά σε βάρος τους δημοσιεύματα. ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ!”
@ Δεν ξέρω προς τα που τις στρέφουν τις απειλές τους, πρέπει να το διευκρινίσουν, γιατί αν τις στρέφουν προς το πρόσωπο μου φοβάμαι ότι θα βρεθούν μπλεγμένοι με την έννοια ότι αυτά που έγραψα δεν είναι ψέματα αλλά βασίστηκα σε αυτά που είπε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κυριάκος Σταυρίδης και στους αριθμούς που έφεραν και ψηφίστηκαν στην δημοτική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο.
@ Το ξεκαθαρίζω ότι όπως δημόσια απειλούν έτσι και δημόσια πρέπει να κάνουν ξεκάθαρο προς τα που στρέφουν τα βέλη τους.
@ Πάμε όμως να δούμε πως έφτασα στο νούμερο των 1.900 ευρώ των μηνιαίων αποδοχών των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την προπερασμένη Δευτέρα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κυριάκος Σταυρίδης δήλωσε ακριβώς τα εξής. “Ας ξεκινήσουμε λίγο από το προσωπικό, αυτή τη στιγμή το προείπαμε στην δημοτική ομάδα στην δημοτική επιτροπή, καθημερινώς χρειάζεται 34 άτομα πλήρωμα, αυτά τα 34 άτομα είναι και σε απορρίμματα και ανακύκλωση, οδηγοί νταλίκας που μεταφέρουν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΥ, ΚΑΔΥ δύο, οδηγοί δύο στα αντικείμενα, χόρτα, εργάτες στα αντικείμενα έξη. Πάμε και στο προσωπικό της δημοτικής κοινότητας
Φιλίππων, ο φίλος μου Κυριακίδης έχει ένα οδηγό 3 χειριστές και 6 εργάτες. Μπορεί να λειτουργήσει όλη η δημοτική κοινότητα Φιλίππων με αυτό το προσωπικό; Θα μου απαντήσετε και εσείς όχι.
Οδοκαθαριστές 48 τομείς, αυτή τη στιγμή λειτουργούν με 24 μόνιμους οδοκαθαριστές”,
@ Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του κ. Σταυρίδη στην καθαριότητα του δήμου εργάζονται συνολικά 78 άτομα και αν κανείς διαίρεση αυτό τον αριθμός με το 1.870.000, 126 ευρώ που ήταν οι αμοιβές όπως παρουσιάζονται στις καταστάσεις της οικονομικής επιτροπής τότε κάθε εργαζόμενος στην καθαριότητα αμείβεται με 1.977 ευρώ καθαρά τον μήνα.
@ Αυτά δεν τα έβγαλαν από το κεφάλι μου αλλά από αυτά που δήλωσε ο Σταυρίδης και η οικονομική υπηρεσία.
@ Λογικά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκαν για το νούμερο ως μηνιαίο μισθό αλλά αυτά λένε οι αριθμοί. Εδώ αν δεν είναι αυτή η μισθοδοσία τους τότε δύο τινά συμβαίνουν. Ή δεν έχουν κάνει σωστά την πρόσθεση από την οικονομική υπηρεσία του δήμου ή υπάρχουν και άλλοι
εργαζόμενοι οι οποίοι αμείβονται από τα ανταποδοτικά αλλά δεν εμφανίσθηκαν στα νούμερα που έδωσε
ο Σταυρίδη αυτών που εργάζονται στην καθαριότητα. Για να προσχωρήσω και άλλο, στα όσα λένε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα από την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι αμοιβές του με το ζόρι ξεπερνούν τα 1.100 ευρώ τότε αναζητούνται 52 ακόμη άτομα που αμείβονται από τα ανταποδοτικά τέλη.
@ Αναρωτιέμαι λοιπόν που βρίσκονται αυτά τα 52 άτομα τα οποία εργάζονται προφανώς σε άλλες υπηρεσίες αλλά έχουν προσληφθεί για την καθαριότητα και δεν δουλεύουν σε αυτήν;
@ Αν τα 52 αυτά άτομα επέστρεφαν στην υπηρεσία καθαριότητας προφανώς και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα ούτε με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων ούτε θα χρειαζόταν να δοθούν τομείς σε ιδιώτες.
@ Αν λοιπόν αφαιρέσει κανείς τους μισθούς των 52 “αγνοουμένων” τότε βγαίνει το νούμερο που λένε οι πραγματικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα ότι παίρνουν κάθε μήνα.
@ Θα πρέπει η αντιπολίτευση να ζητήσει εξηγήσεις. Διότι ή έκαναν λάθος στους υπολογισμούς τους άρα θα πρέπει να εξετασθούν τα δημοτικά τέλη από την αρχή ή θα μάθουμε που βρίσκονται οι “αγνοούμενοι” εργαζόμενοι οπότε με την επιστροφή δεν θα χρειασθούν οι ιδιώτες. Και με την δεύτερη περίπτωση πάλι ο
υπολογισμός των δημοτικών τελών είναι λάθος.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα