Εκτεθειμένοι Αργυρίου και Λεμονίδης για 180 ευρώ ή για 1.620 ευρώ;

Επειδή πολλά άκουσα το διήμερο που μας πέρασε για το θέμα που ανέδειξα με την αποζημίωση της δημοτικής συμβούλου Στέλλας Αργυρίου δημοσιεύω για ακόμη μια φορά την εισήγηση του αντιδημάρχου Βασίλη Λεμονίδη προς την δημοτική επιτροπή.
@ Συγκεκριμένα η εισήγηση έγραφε “«Έγκριση μετακίνησης και αποζημίωσης δαπανών μετάβασης της κας Αργυρίου Στυλιανής, Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Καβάλας, σε θέματα Πολιτισμού-Επιστημών και Έμφυλης Βίας, από και προς την Αθήνα, για το χρονικό διάστημα από 03-02- 2024 έως 12-02-2024, προκειμένου να πραγματοποιήσει την εκδήλωση για τη «Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και του Κοριτσιού στην Επιστήμη» που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας στη Μεγάλη Λέσχη στις 11-02-2023”. Και συμπληρώνεται “Η προκαλούμενη δαπάνη (δαπάνες μετακίνησης και ημερήσια αποζημίωση: ενδεικτικού προϋπολογισμού ύψους (180,00€) ευρώ, θα βαρύνει τις πιστώσεις του
προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας έτους 2024, όπου υπάρχει σχετική πίστωση στον κωδικό Κ.Α 00.6421 με τίτλο «Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών».
@ Για πέστε μου εσείς που το διαβάζετε τι καταλάβατε ότι θα την αποζημιώσουν με 180 ευρώ σε καθημερινή βάση για 9 ημέρες ή θα της δώσουν 180 ευρώ συνολικά; Έτσι φυσικά που είναι διατυπωμένη η εισήγηση δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοεί. Εγώ την ερμηνεύω ως εξής. Για τις 9 ημέρες που θα βρίσκεται η κ. Αργυρίου στην Καβάλα θα αμειφθεί με 180 ευρώ την ημέρα. Αν όμως δεν εννοούν αυτό αλλά ότι θα της δώσουν μόνο 180 ευρώ, δεν ξέρω για να καλύψουν τι ακριβώς, νομίζω ότι για μερικές δεκάδες ευρώ και η Αργυρίου έγινε ρεζίλι και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λεμονίδης.
@ Το περίμενα ότι ο δήμαρχος Παγγαίου θα έβαζε τη δημοτική του ομάδα να ψηφίσει την κ. Δημητρακούδη για συμπαραστάτη του δημότη. Φαίνεται ότι ο κ. Αναστασιάδη δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του αφού και αντιδήμαρχο την είχε κάνει την κ. Δημητρακούδη και έμμισθη ειδική σύμβουλο του. Προφανώς δεν υπάρχουν για τον δήμαρχο Παγγαίου άλλοι αξιόλογοι συμπολίτες του που να μπορούν να καλύψουν τέτοιες θέσεις.
@ Αυτό που έγινε μάλιστα στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παγγαίου με την έκρηξη μιας εκ των ενδιαφερομένων για τη συγκεκριμένη θέση του συμπαραστάτη του δημότη είναι ενδεικτικό του τρόπου που συνεχίζει να ασκεί το δημαρχιλίκι ο Αναστασιάδης.
@ Αύριο στις 12.30 μετά το μεσημέρι συνεδριάζει η δημαρχιακή επιτροπή με 12 θέματα στην ημερησία διάταξη. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πρώτον στην αγωγή που έκανε η ΔΙΑΜΑΘ σε βάρος του δήμου γιατί δεν πληρώθηκε για συγκεκριμένη παροχή της πρώτης προς τον δεύτερο και στην εκτέλεση των
έργων της Μητρόπολης στην οδό Μητροπόλεως Προκοπίου για το έργο της ανέγερσης μουσείου με τα κειμήλια της Μητρόπολης.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα