Με επικοινωνιακά βεγγαλικά λένε ότι παράγουν έργο στον ΟΛΚ

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις του ΟΛΚ το διοικητικό συμβούλιο της ένωση λιμένων Ελλάδος που έγινε για πρώτη φορά στην Καβάλα.
@ Ωραία δεν λέω αλλά διαβάζοντας το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του ΟΛΚ αναρωτήθηκα αν ζω σε παράλληλο σύμπαν από αυτό που ζουν Φιλόσογλου και Βλάχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα. Δέστε τι αναφέρουν “Υπογραμμίζεται ότι η διεξαγωγή των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΙΜΕ γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη της Καβάλας, γεγονός που (σύμφωνα καιμε τις δηλώσεις του προέδρου της κ. Θ. Λιάγκου), καταδεικνύει πως η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εγχώριας λιμενικής βιομηχανίας, καθώς διαδραματίζει βασικό γεωπολιτικό ρόλο στην πρόσβαση ολόκληρης της βαλκανικής χερσονήσου στο Βόρειο Αιγαίο”.
@ Ο ΟΛΚ αποτελεί σύμφωνα να τον κ. Λιάγκου “ έναν από τους βασικούς πυλώνες της εγχώριας λιμενικής βιομηχανίας”! Δεν ξέρω αν μπορεί ο κ. Λιάγκου εκ των υστέρων να μας εξηγήσει που είδε τη λιμενική βιομηχανία όταν ακόμη υπάρχει στασιμότης στο λιμάνι “Φίλιππος Β ́” και όταν το τελωνείο παραμένει στο λιμάνι “Απόστολος Παύλος”, όταν τα περισσότερα φορτία των εταιρειών την ενδοχώρας της περιφέρειας μας δεν προτιμούν το δικό μας εμπορικό λιμάνι λόγω κόστους και όταν τα συστήματα που υπάρχουν για τις φορτώσεις είναι απαρχαιωμένα;
@ Το δελτίο τύπου του ΟΛΚ κλείνει με την εξής υπόσχεση που φυσικά δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. “Από πλευράς της ΟΛΚ ΑΕ, επανεπιβεβαιώνεται η βούληση της Διοίκησης του να προωθήσει περαιτέρω την εξωστρέφεια του Οργανισμού ως οργανικό μέλος της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας”.
@ Όταν μιλούν Φιλόσογλου και Βλάχος για εξωστρέφεια τι εννοούν; Τα κρουαζιερόπλοια ή τις ενοικιάσεις χώρων έναντι πινακίου φακής; Διότι μέχρι σήμερα και παρά τις οχλήσεις μου ακόμη δεν δόθηκαν στοιχεία στη δημοσιότητα για το πόσο αποδοτικό ήταν το έργο των πλωτών εξεδρών και πόσοι ιδιοκτήτες σκαφών τις χρησιμοποιούν εκτός Ελλάδος για των ελλιμενισμό των σκαφών τους. Εδώ εκτός από κάτι Βουλγαρικά σκάφη τα υπόλοιπα που δένουν είναι κάτι βαρκούλες για να βγαίνουν οι Καβαλιώτες για ψάρεμα.
@ Φυσικά στο ταμείο του ΟΛΚ από αυτή την δραστηριότητα υπάρχουν πενιχρά έσοδα. Ευτυχώς που το ταμείο του ΟΛΚ σώζεται από τις ενοικιάσεις των παραλιακών χώρων σε καταστήματα εστίασης, από την δραστηριότητα των λιμανιών αλλά και από την εκμετάλλευση των χώρων της πολυκατοικίας όπου
βρίσκονται και τα γραφεία του. Ο τσίρος μικρός για τα τόσο μεγάλα λόγια και τα κέρδη από μια τέτοια μονοπωλιακή εκμετάλλευση που ανήλθαν την περασμένη χρονιά στις 500.000 ευρώ εμένα μου φαίνονται λίγα.
@ Όμως κάποιοι μιλούν για λιμενική βιομηχανία.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα