Με επιτυχία έγινε το 18ο Τουρνουά Rapid στη μνήμη του σκακιστή Λάζαρου Χατζηπαντελή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 18ο Τουρνουά Rapid στη μνήμη του γιατρού και σκακιστή Λάζαρου Χατζηπαντελή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας με συνολικά 51 συμμετοχές.

Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να τονιστεί είναι το ότι, βασική είδηση της όλης διοργάνωσης είναι ότι πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών και αυτό γίνεται για δεύτερη φορά. Πιο συγκεκριμένα ανάλογη διοργάνωση στο σκάκι έγινε στον ίδιο χώρο τον προηγούμενο Ιούνιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων. Ρόλο παίζει το ενδιαφέρον του διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας για το σκάκι αφού σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος είναι σκακιστής. Οι αγώνες έγιναν στο βασικό χώρο της Λέσχης, στα τραπέζια του οποίου μπήκαν σκακιέρες. Οι γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην αυλή του κτιρίου, από την πλευρά της οδού Ερυθρού Σταυρού. Είναι βέβαιο ότι οι αγώνες σκάκι θα επανέλθουν στη ΛΑΦ, στην οποία δύο φορές το χρόνο γίνεται και εθελοντική αιμοδοσία.

Οι νικητές

Να σημειώσουμε ότι πρώτος νικητής με 6/7 αναδείχθηκε ο Σάββας Μανελίδης ενώ στην 2η – 3η θέση με 5,5/7 ισοβάθμησαν ο Γρηγόρης Καλαμούκος και ο Κώστας Σαχινίδης από Δράμα. Η Ιόλη Καλαμούκου με 5/7 ήταν 1η γυναίκα και ακολούθησαν με 4,5/7 ο Γιάννης Σταμάτης (1ος έφηβος), η Ευγενία Τσιβελεκίδου (1η νεάνιδα) και ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος από Ξάνθη (1ος παίδας) ενώ η Βάλια Αποστολακάκη με 4/7 ήταν 1η κορασίδα και ο Χάρης Θεοδωρίδης με 3,5/7 1ος παμπαίδας.

Στον Β’ Όμιλο (Κ12) στην 1η – 2η θέση με 4,5/6 ισοβάθμησαν ο Άγγελος Μπακιρτζής και ο Χαράλαμπος Παπακυριακού ενώ και στην 3η – 5η θέση με 4/6 ισοβάθμησαν η Ιωάννα Δούμου, η Ελένη Χατζηαναστασίου (1ο κορίτσι) και ο ο Χασάν Κεχαγιά Ενβέρ από Ξάνθη.

Στον Γ’ Όμιλο (Κ9) 1ος νικητής με 6/6 αναδείχθηκε ο Χρήστος Σπανδωνίδης, 2ος με 5/6 ο Χρήστος Θεοδωρίδης ενώ στη 3η – 4η θέση με 4/6 ισοβάθμησαν ο Κώστας Τολίκας και ο Στάθης Βαλσαμίδης.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα