Την δημιουργία οικισμού στο πρότυπο του Νέου Ζυγού προτείνει η παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας του Μάκη Παπαδόπουλου

Υπέρ της απομάκρυνσης των προσφύγων από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου και την εγκατάσταση τους σε έναν χώρο στο πρότυπο του Νέου Ζυγού τάσσεται η δημοτική παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας του Μάκη Παπαδόπουλου. Το θέμα της ανάδειξης του γεγονότος ότι αυτή την ώρα εκτελούνται έργα εγκατάστασης σε έκταση που ανήκει στον Δήμο Καβάλας αποτελεί για την εν λόγω παράταξη πρώτη προτεραιότητα.
Όπως δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Κουνάκος «για να ενταχθεί το Περιγιάλι στο σχέδιο πόλης χρειάστηκαν τριάντα πέντε χρόνια και δεν θα έρθει μια αυθαίρετη πολιτική από πάνω για να μας το χαλάσει, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε στα έργα υποδομής που προβλέπονται για το Περιγιάλι, το Περιγιάλι είναι ένα κομμάτι ανάπτυξης για την περιοχή μας και τους καβαλιώτες, δεν θα πρέπει να δεσμεύσουμε αυτή την περιοχή φτιάχνοντας προσφυγικούς καταυλισμούς και μάλιστα πρόχειρους και χωρίς μία μελέτη, εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο που έγινε με τον Νέο Ζυγό στο νομό Καβάλας, δεν είναι γκετοποίηση το να δημιουργήσουμε έναν οικισμό και να βάλουμε εκεί προσωρινά τους πρόσφυγες, υπάρχουν σήμερα τέτοιοι χώροι που είναι κατάλληλοι και ενδεδειγμένοι πολεοδομικά, εδώ και τρία χρόνια ήμασταν πίσω από τα γεγονότα….. εμείς δεν λέμε όχι στους πρόσφυγες στην Καβάλα αλλά να πάρουμε το κομμάτι που μας αναλογεί και χωρίς να είναι σε βάρος του τόπου μας….. όταν λένε οι υπεύθυνοι ότι στην περίπτωση Ασημακοπούλου υπάρχει ζήτημα καταπάτησης δημοτικής έκτασης, αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αναδείξουμε, δεν μπορεί να σχεδιάζεται μια πολιτική για εμάς χωρίς εμάς….».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα