Νέο ραντεβού σήμερα στις 8 το πρωί- STOP στο ΤΑΡ

Το νέο «ραντεβού» δόθηκε χθες στους Φιλίππους στη θέση «Καρυδιές», στο σημείο που εκτελούνται αρχαιολογικές ανασκαφές προκειμένου να περάσει ο αγωγός TAP από τα Τενάγη.
Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών ενάντια στην όδευση του αγωγού από τα τενάγη Φιλίππων, έκανε κάλεσμα στους πολίτες και χθες το πρωί βρέθηκαν στο χώρο όπου είναι όλοι συγκεντρωμένοι.
Η ελάχιστη ενημέρωση που υπάρχει για τα ευρήματα αλλά και η παρουσία βαρέως τύπου μηχανημάτων στο χώρο των ανασκαφών ήταν οι δύο βασικές αιτίες που η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να οργανώσει αυτή τη νέα διαμαρτυρία.
Αρκετά άτομα προσήλθαν και περπάτησαν στα δύο σημεία όπου εκτελούνται εργασίες.
Στο πρώτο σημείο εκτελούνται ανασκαφικές εργασίες ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω προετοιμάζεται ένα ακόμη σημείο.
Η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική ενώ οι επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής ζήτησαν να μιλήσουν με τον υπεύθυνο του εργοταξίου.
Μετά από μερικά λεπτά αναμονής για να βρεθεί κάποιος αρμόδιος ο οποίος θα έδινε εξηγήσεις (τελικά δεν βρέθηκε), οι πολίτες εισήλθαν ειρηνικά στη δεύτερη περιοχή όπου υπήρχε ένα μεγάλο μηχάνημα, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία και λειτουργία ενός τόσο μεγάλου μηχανήματος σε αρχαιολογικές έρευνες.
Αυτή τη στιγμή ο κόσμος παραμένει στο σημείο και περιμένει απαντήσεις από τους αρμοδίους.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα