Ο ΕΛΓΑ και η Εταιρία κορόιδευαν συστηματικά τους αγρότες για την εναέρια προστασία και το υπουργείο κοιμόταν

Επί σειρά ετών ο ΕΛΓΑ αλλά και η ανάδοχη εταιρία που καλύπτει την αντιχαλαζική προστασία με εναέρια μέσα κορόιδευαν συστηματικά τους αγρότες της Καβάλας με τις γνωστές συνέπειες της καταστροφής δεκάδων σοδειών της περιοχής από το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης στην σύμβαση του ΕΛΓΑ με την εν λόγω εταιρία υπάρχει όρος που αναφέρει την υποχρεωτική παρέμβαση με εναέρια μέσα της εταιρίας και στις περιοχές της Καβάλας χωρίς όμως ποτέ να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη δέσμευση ούτε από την πλευρά του ΕΛΓΑ ούτε από την πλευρά της εταιρίας. Όπως προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή της περιοχή Κώστα Παπαμερή στις διάφορες συναντήσεις που έγιναν στο παρελθόν με τους εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών επικρατούσε η άποψη της ανάγκης έκτακτου κονδυλίου ενός εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να εντάξουν την περιοχή της Καβάλας στο σύστημα εναέρια προστασίας. Το αναπάντητο ερώτημα που παραμένει είναι γιατί υπάρχει εδώ και χρόνια αυτή η αρνητική στάση του ΕΛΓΑ και κατ’ επέκταση του αρμόδιου υπουργείου στην ένταξη των αγροτικών περιοχών της Καβάλας στο παραπάνω σύστημα.
Όπως δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο Κώστας Παπαμερής «αυτό το θέμα το τρέχουμε χρόνια και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας είχαν πει από το υπουργείο ότι υπάρχει ένα κενό 50 ωρών που μέσα σε αυτό μπορεί να καλυφθεί και η περιοχή της Καβάλας, μετέπειτα αυτό διαστρεβλώθηκε και από την εταιρία αλά και από τον ΕΛΓΑ ότι για να γίνει αυτό χρειαζόταν και ένα τέταρτο αεροπλάνο, υπάρχουν ψεύδη και από αυτούς που διαθέτουν τα αεροπλανάκια και από τον ΕΛΓΑ….. εμείς γνωρίζαμε για τις πενήντα ώρες και είχαμε όλα τα στοιχεία από το ραντάρ της Θεσσαλονίκης ότι μπορούν να καλυφθούν περιοχές μέχρι τον Νέστο, από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ τον κ. Κουρεμπέ είχαμε πάρει τις υποσχέσεις ότι αυτό το θέμα θα λυθεί, μας έλεγαν ότι απαιτείται ένα επιπλέον κονδύλιο του ενός εκατομμυρίου, τελικά δεν έγινε τίποτε, μας κορόιδεψε και τώρα ψάχνουμε πάλι πως μπορεί να μπει η Καβάλα στο σύστημα της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας…..».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα