Ο Μέτιος μοίραζε «ξαναζεσταμένες» υποσχέσεις και έργα …σαν στραγάλια χθες από την Καβάλα!

Επικοινωνιακό «φιλί ζωής» δίνει η δήμαρχος Καβάλας στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο οποίος χθες συνοδεία της, επισκέφθηκε την Καβάλα και …άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια και έργα «σαν στραγάλια».

Το ξεκίνημα έγινε από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας όπου τον υποδέχθηκε και ο πρόεδρός του Χρήστος Ηλιάδης.

Εκεί λοιπόν και συνοδεία και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη, ο κύριος Μέτιος «έδωσε» στο μιλητό, 1.250.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το λιμάνι της Καβάλας

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρει κατά λέξει τα εξής: «η Περιφέρεια διαθέτει 1.250.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για έργα στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας».

Η φράση αυτή τα λέει όλα και σύμφωνα με την ανάλυση: «τα έργα θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος του προσήνεμου μόλου, από το σημείο επαφής του με τη συνοικία «Παναγία» μέχρι το ακρομόλιό του και έχουν στόχο να αναβαθμίσουν τις υποδομές για τον ελλιμενισμό και την τροφοδοσία των πλοίων.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στο κρηπίδωμα του μόλου, θα τοποθετηθούν σύγχρονοι προσκρουστήρες, θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του λιμανιού στη χερσαία ζώνη, θα αναβαθμιστεί το σύστημα φωτισμού και θα γίνει επέκταση των δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των πλοίων.

Τα έργο περιλαμβάνεται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, η οποία έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση με το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας».

Περσινά ξινά σταφύλια που λένε!

Μετά το λιμάνι έπιασε τις καπναποθήκες

Ακολούθως και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, με απόφαση του κ. Μέτιου, ενέκρινε (;) το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης (master plan) που θα εκπονήσει ο Δήμος Καβάλας για την αξιοποίηση των καπναποθηκών της πόλης, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 74.400 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Το σχέδιο προβλέπει την αποτύπωση όλων των καπναποθηκών της Καβάλας, ιδιωτικών και δημόσιων, την κατηγοριοποίησή τους με βάση τα χαρακτηριστικά τους και την αναζήτηση ενός βιώσιμου μοντέλου διαχείρισής τους. Προβλέπει επίσης την κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου για την αξιοποίηση μιας καπναποθήκης που θα επιλεγεί.

Στόχος είναι να γίνει ευκολότερη η εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και πιθανών επενδυτών ώστε οι καπναποθήκες της Καβάλας να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν πόλους τοπικής ανάπτυξης».

Με άλλα λόγια …αέρας κοπανιστός!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα