Ο Τοψίδης προχωράει δυναμικά με Μαρκόπουλο, Πατακάκη, Αμοιρίδη…

Χωρίς άγχος και «φόβο» για διαγραφές και τα τιαύτα, πολίτες από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκπρόσωποι φορέων, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Αργύρης Πατακάκης, ο Μιχάλης Αμοιρίδης και ο Κώστας Εξακουστός, επιμελητηριακοί και εκπρόσωποι της αγοράς, αλλά και τρανταχτά ονόματα από τον χώρο των επιχειρήσεων ήταν χθες το πρωί στην Λέσχη Κομοτηναίων στην Κομοτηνή όπου ο Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσίασε την υποψηφιότητα του συνδυασμού του για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τίτλο: «Περιφερειακή Σύνθεση»!

Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και το χειροκρότημα δυνατό, ενώ τα φωτογραφικά ενσταντανέ έπαιρναν και έδιναν σκιαγραφώντας την κοινή κάθοδο της κίνησης Ζαγναφέρη που αποχώρησε και του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου που πλέον κατεβαίνει δυναμικά να διεκδικήσει την περιφέρεια!

Στην κεντρική του ομιλία ο κύριος Τοψίφης μίλησε για έναν συνδυασμό ανθρώπων και όχι κομμάτων, ανεξάρτητος που θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και θα αντλεί δύναμη από αυτούς.

«Ο τόπος δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον για το οποίο θα παλέψουμε», είπε, ενώ για το λόγο που κατεβαίνει υποψήφιος δεν έκρυψε πως «δεν με εκφράζει η σημερινή κατάσταση, δεν συμβιβάζομαι μαζί της» μιλώντας εμμέσως πλην σαφώς για την διοίκηση Χρ. Μέτιου. Είπε πως η ΠΑΜΘ θα είναι το κέντρο ενδιαφέροντος του τα επόμενα χρόνια και παρουσίασε προτάσεις για επενδύσεις, πανεπιστημιακή κοινότητα, ανεργία, πρόγραμμα, τουρισμό αγροτική ανάπτυξη και αγροδιατροφικο τομέα. Δεσμεύτηκε πως θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα και θα κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε πολλούς κλάδους.

«Να δώσουμε τέλος στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών», είπε προτάσσοντας την επαγγελματική του σταδιοδρομία και την ανάγκη η περιφέρεια να διεκδικήσει ο, τι περισσότερο μπορεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, άνθρωπος μέχρι χθες του κύκλου επιρροής του Μέτιου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιρφάν Χατζηγκενέ, Μιχάλης Αμοιρίδης, Κωνσταντίνος Εξακουστός, οι πρόεδροι επιμελητηρίων Ξάνθης και Ροδόπης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης, οι επιχειρηματίες Παπατζηλάκης (Εβροφάρμα) και Δαστερίδης (Dasteri), πολλοί αυτοδιοικητικοί και άνθρωποι του επιστημονικού κόσμου, νεοδημακράτες και Πασόκοι, αλλά και πολύ νεολαία.

«Η περιφέρεια μας έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα, να φύγει από την μετριότητα. Δεν θα αλλάξει με κομματικά χρίσματα. Χρειάζεται σύνθεση ανθρώπων και δυνάμεων. Είμαι αισιόδοξος γιατί δεν φοβάμαι την σκληρή δουλειά. Πάμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε το αύριο της περιφέρειας. Σας κοιτάω στα μάτια και σας ζητώ να νικήσουν οι πολίτες σε μια δυνατή περιφερειακή σύνθεση».

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται εκ πρώτης όψεως για μια κίνηση πληθωρική και πολυσυλλεκτική, από κάθε άποψη, με φρεσκάδα χωρίς να αποπνέει κομματίλα και φυσικά με κύριο χαρακτηριστικό της την …ανατροπή της μοιρολατρείας και της εσωστρέφειας.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα