Στις 23 Νοεμβρίου ο Τσίπρας στην Καβάλα για την αναβάθμιση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ σε Πανεπιστήμιο;

Συνάντηση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με τα ΤΕΙ ΑΜΘ, Σερρών και Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της ενοποίησής τους. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ Θανάση Μητρόπουλο, κατέληξαν στην πρόταση του Υπουργείου για λειτουργία 7 Τμημάτων.

Αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου αναμένεται ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου να κάνει και την σχετική εξαγγελία.

Έτσι λοιπόν αύριο 20 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, θα είναι οι πρυτανικές αρχές των υπό σύμπτυξη και συνεργασία ΤΕΙ, όπου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου θα ανακοινώσει επίσημα την συγχώνευση και στην συνέχεια θα πάει το νομοσχέδιο σε διαβούλευση.

Η Καβάλα θα έχει οκτώ τμήματα θετικών επιστημών, Φυσικό, Χημικό, Γεωλογικό και Πληροφορικής, άλλα δύο τμήματα Οικονομικών, Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Επιστήμης, καθώς και άλλα δύο τμήματα Μηχανικών Πετρελαίου ενώ τον Μάρτιο θα μπούνε και στο Μηχανογραφικό Δελτίο για να εισέλθουν οι νέοι διδακτέοι από τον επόμενο Σεπτέμβριο, ενώ θα προστεθούν και άλλα δύο τμήματα, Μαθηματικών και Φιλοσοφίας εκτός μηχανογραφικού.

Μιλάμε για αγγλόφωνα τμήματα με δίδακτρα, για φοιτητές και του εξωτερικού και λίγους Έλληνες οι οποίοι θα φοιτούν δωρεάν. Θα δημιουργηθούν ακόμη δύο τμήματα στην Δράμα, Δασολογίας και Τεχνικών Περιβάλλοντος και Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας το δεύτερο.

Το πανεπιστήμιο αυτό θα ονομάζεται Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Φυσικά και σε πρώτη φάση θα διατηρηθεί ο χαρακτήρας του Ιδρύματος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και να έχει το δικαίωμα να κάνει μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως και προπτυχιακά. Μάλιστα το τμήμα των Πετρελαίων θα διαρκεί πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρη Μπαντέκα είναι πολύ πιθανόν στις 23 του μηνός Νοεμβρίου 2018, να έρθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Καβάλα για να ανακοινώσει ότι το ΤΕΙ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα είναι πλέον «Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα